Uutiset

Tule Keskustanuorten poliittiseksi sihteeriksi!

Poliittinen sihteeri toimii asiantuntijana politiikan eri lohkoilla, tiedonhankkijana sekä poliittisten linjausten valmistelun tukena. Poliittisen sihteerin tehtävänä on avustaa liiton johtoa ja jäsenistöä poliittisessa toiminnassa ja ohjelmatyön koordinoinnissa.

Lue lisää


Blogi: Pois poteroista kehittämään koko Suomea!

Viime aikoina on puhuttanut kovasti paitsi maahanmuutto, myös maassamuutto ja maakunnat. Maakuntauudistus ja sen vaikutukset Suomen kaupungeille ovat huolestuttaneet erityisesti Helsingin pormestari Jan Vapaavuorta, joka päättikin kunnostautua kaupunkien edunvalvonnassa kutsumalla koolle 21 Suomen suurinta kaupunkia. Sääli sinänsä, ettei Vapaavuori kykene toteuttamaan edunvalvontaa hallituksessa olevan puolueensa kautta.

Lue lisää


Blogi: Maakuntien Suomi

Maakuntien kaupunkilainen. Se kuvaa minua, sitä minä olen. Kotoisin maaseudulta, entisen Enon kunnan alueelta Haapalahdesta. Aikuisikäni olen viettänyt kaupungeissa.

Lue lisää


13.10.2017

Keskustanuorten puheenjohtaja Kemppi: Kansalaisaloiteikää laskettava 16-vuoteen

Keskustanuorten puheenjohtaja esittää kansalaisaloitteen jättämisen ja allekirjoittamisen alaikärajan laskua 16-ikävuoteen. On tärkeää, että myös alle täysi-ikäisiä kannustetaan osallistumaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Vastaavaa keskustelua on käyty äänestysikärajan laskusta. Kansalaisaloitteen ikärajan tulee kävellä käsi kädessä äänioikeuden kanssa.

Lue lisää


Blogi: "Jokaisella tytöllä tulee olla oikeus kasvaa turvassa väkivallalta."

Tänään on tärkeä päivä - YK:n kansainvälinen tyttöjen päivä!

Lue lisää


Hae toiminnanjohtajaksi Etelä-Karjalaan

Etelä-Karjalan Keskustanuoret etsii rohkeaa ja kaukonäköistä toiminnanjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Lue lisää


Tuija Patana Oulun Keskustanuorten johtoon

Oulun Keskustanuorten syyskokous 3.10.2017 on valinnut osaston puheenjohtajaksi vuodelle 2018 Tuija Patanan. Patana on 26-vuotias arkkitehti, joka toimii tällä hetkellä Keskustanuorten liittohallituksen varajäsenenä ja Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunnan varajäsenenä. Lisäksi hän on kerännyt järjestökokemusta lukuisissa opiskelijajärjestöissä.

Lue lisää


Blogi: Jäsenten ääni esiin - neuvoa-antavat jäsenäänestykset puheenjohtajavaaleihin!

Keskustanuorten puheenjohtajaehdokas Suvi Mäkeläinen haluaa ottaa käyttöön neuvoa-antavat jäsenäänestykset. Keskustanuorten pitää tuoda valtaa lähemmäksi yksittäisiä jäseniä – niin, että jokainen jäsen saisi paremman mahdollisuuden vaikuttaa. Esimerkiksi liittokokouksessa parisataa edustajaa käyttää tuhansien keskustanuorten jäsenten ääntä.

Lue lisää


Pohjois-Savon Keskustanuoret: Aapeli Rytkönen liittohallitukseen

Pohjois-Savon Keskustanuoret esittävät Aapeli Rytköstä Keskustanuorten liittohallitukseen.

Lue lisää


Hinnalla millä hyvänsä - kannattaako Espanjan strategia?

Kansainvälisen kentän yksi polttavimmista puheenaiheista kotikentällä Euroopassa on ollut itsenäisyydestään äänestystä suunnitteleva Katalonia. Espanjan osana oleminen on ollut kaikkea muuta kuin kivutonta ja muistot Francon hallinnon vainoista ovat vieläkin lähimuistissa. Itsenäistyminen on ollut itsehallinnollisen alueen monen asukkaan haaveena jo pitkään ja askel näiden asukkaiden määrän kartoittamiseen on otettu: lokakuussa on suunniteltu pidettävän kansanäänestyksen itsenäistymisestä.

Lue lisää


Seuraavat