kuntavaalit

Kuntavaalit huhtikuussa 2017

Suomalainen kuntasektori on muutoksen keskellä, kun sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamistyö sekä maakuntauudistus ovat keventämässä kuntien tehtäviä merkittävästi. Nykyisten kuntien ja kaupunkien tehtävistä esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelut, pelastustoimi sekä ympäristöterveydenhuolto ovat siirtymässä pois kuntien vastuulta maakuntien toteutettavaksi.

Maakuntauudistuksen myötä kunnat ovat vastuussa mm. osaamisesta ja sivistyksestä, kulttuurin-, liikunnan – ja vapaa-ajan palveluista sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä. Oleellinen osa tulevan kuntasektorin tehtäviä on myös kunnan elinvoiman tukeminen elinkeinopoliittisilla ratkaisuilla.

Olisiko sinulla annettavaa tai näkemyksiä siitä kuinka lisätään kunnan elinvoimaisuutta ja yrittäjyyttä? Miten kotikuntasi lukio-, ammattikoulu tai peruskouluverkko tulisi järjestää? Kuinka kotikuntasi vapaa-ajan palveluita pitäisi kehittää?

Parhaiten vaikutat tulevissa kuntavaaleissa ilmoittautumalla itse ehdokkaaksi tai lähtemällä mukaan Keskustan kuntavaalityöhön esimerkiksi ehdokkaan tukiryhmän kautta.

Keskustanuorten valtuuskunta on keväällä 2016 hyväksynyt nuorkeskustalaisen vision tulevaisuuden kunnasta: Elinvoiman ja toimeliaisuuden lähde – nuorkeskustalainen kuntavisio 2030-luvulle. Tutustu visioomme TÄSTÄ.

Keskustanuorten kuntavaaliteesit ovat valmistelussa ja hyväksytään liittokokouksessamme Kokkolassa 22.–23.10.2016.

Kuinka ehdokkaaksi?

Voit olla yhteydessä oman alueesi keskustalaisiin toimijoihin esimerkiksi alueen Keskustanuorten toiminnanjohtajaan, tässä on linkki oman alueesi toimijoiden YHTEYSTIETOIHIN.

Toisena vaihtoehtona voit myös ilmoittautua ehdokkaaksi tai tukiryhmään Keskustan verkkosivujen kautta seuraavalla linkillä: http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu-ja-vaikuta/Ehdokkaaksi-kuntava...

Ehdokkaaksi voit ilmoittautua myös liittotoimistollemme kuntavaalikoordinaattori Janne Tarimalle, janne.tarima(at)keskustanuoret.fi

Tulevat kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 9.4.2017. Ennakkoäänestys on kotimaassa 29.3.–4.4. ja ulkomailla 29.3.–1.4.