Uutiset

16.2.2017

#KUNTA100 - KESKUSTANUORET HAASTAA KUNNAT MUKAAN ILMASTOTALKOISIIN

Keskustanuoret haastaa kuntavaaliehdokkaat ja sitä kautta kunnat mukaan ilmastotalkoisiin. Kevään kuntavaaleissa ratkaistaan myös Suomen käytännön linja ilmastopolitiikkaan, sillä kunnissa tehdään valtaosa Suomen ilmastovaikutteisista päätöksistä – oli sitten kyse joukkoliikenteestä, energiantuotannosta ja kaavoituksesta, joka vaikuttaa ihmisten liikkumistottumuksiin. Vaikuttavaa ilmastotyötä tehdään kunnissa vain, jos vasta valittavat valtuutetut ovat sitoutuneet siihen. Yksiselitteinen päämäärämme on, että Suomen kunnat ovat hiilineutraaleja ja täysin uusiutuviin sekä kestävyyskriteerit täyttäviin energialähteisiin perustuvia vuoteen 2040 mennessä.

Lue lisää


Ystävänpäivä

Ystävänpäivänä muistetaan rakkaita ja läheisiä ihmisiä ympäri maailman postikortein, halauksin ja suklaakonvehdein. Vaikka Suomessa merkkipäivä ei ole saanut niin suuria mittasuhteita kuin joissain länsimaissa, se on hyvä ajankohta pysähtyä hetkeksi miettimään niin ystäviä ja muita lähimmäisiä, kuin satunnaisia kohtaamisia arjen lomassa.

Lue lisää


13.2.2017

Blogi: Yksi kansanedustaja ei ole 50 000 äänestäjää painoarvoisempi – kansalaisaloitteen allekirjoitusmäärän rajaa laskettava, ei nostettava

Maaseudun Tulevaisuus nosti 6.2.2017 julkaistussa artikkelissaan Kansalaisaloitteen 50 000 allekirjoituksen määrä puntariin – harkitsisin nostoa 100 000:een esiin eduskunnan perustuslakivaliokunnan jäsenten ajatuksia eduskunnan käsittelyyn etenevän kansalaisaloitteen 50 000 allekirjoituksen määrärajan nostamisesta. Tukea ajatukselle löytyy etenkin kokoomuksen ja kristillisdemokraattien eduskuntaryhmien puheenjohtajistoista.

Lue lisää


Nuorkeskustalainen kv-jaosto nimetty

Keskustanuorten ja Keskustan opiskelijaliiton yhteinen kansainvälinen jaosto nimettiin molempien liittojen toimesta 08. ja 22. tammikuuta.

Lue lisää8.2.2017

Keskustanuoret vaatii biokaasua koko Suomeen

Keskustanuoret lanseerasi viikonloppuna uuden kampanja-autonsa, Kenubiili 2.0.:n. Keskustanuoret ovat peräänkuuluttaneet ympäristöystävällisiä valintoja politiikassaan, joten käyttövoimaksi valikoitui biokaasu, joka on alkuperältään kotimainen ja käytön päästövaikutus on parhaimmillaan jopa positiivinen.

Lue lisää

Keskustanuorten puheenjohtaja: Kokoomusnuoret jakamassa Suomea voittajiin ja häviäjiin

Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi on tyrmistynyt Kokoomusnuorten keskuudessa esitetystä vaatimuksesta alasajaa valtionosuusjärjestelmän verotulotasaus. Kemppi muistuttaa, että malli veisi ihmisiltä palvelut ja nostaisi verot pilviin.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat