Uutiset

3.4.2017

Keskustanuoret ja Keskustan Opiskelijaliitto: Amisten koulutuksen saavutettavuus turvattava

Nuorkeskusta vaatii hallituksen puoliväliriihessä 50 miljoonan euron panostusta ammatillisen koulutukseen keskittämiskehityksen katkaisemiseksi.

Lue lisää


28.3.2017

Blogi: Koulutusleikkaukset ja vihreä populismi – Saako kukaan enää puhua koulutuksesta?

Olen näissä vaaleissa saanut käydä vaalipaneeleissa eri Helsingin lukioissa. Monesti kysymysten koskiessa koulutusta puhe kääntyy hallituksen koulutusleikkauksiin, joihin viitataan yleensä hyvin epämääräisesti. Esimerkiksi lukiolaiselle jää helposti sellainen kuva, että nykyinen hallitus olisi leikannut lukiokoulutuksesta, vaikka näin ei ole.

Lue lisää


21.3.2017

Hae Keskustanuorten ja KOL:n edustajaksi Pohjoismaiden keskustanuorten Repskapettiin 28.4.–30.4.2017

Pohjoismaiden Keskustanuorten (NCF) yleiskokous eli Repskapett kokoontuu Ruotsissa Skånessa 28.4.–30.4.2017. Kokouksessa käsitellään järjestön sääntömääräiset asiat sekä jäsenjärjestöjen poliittiset aloitteet.

Lue lisää


Blogi: Tasa-arvon mallimaassa pörssiyhtiötä johtaa useammin Juha kuin nainen

100 vuotta sitten suomalaisnaiset saivat äänioikeuden ja pääsivät äänestämään ensimmäisinä naisina maailmassa. Olen loputtoman kiitollinen ja ylpeä saadessani kutsua itseäni suomalaisnaiseksi ja eläessäni globaalilla tasolla hyvin tasa-arvoisessa maassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö parannettavaa olisi ja paljon.

Lue lisää


17.3.2017

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret: Asunnottomuus ei kuulu hyvinvointivaltioon!

Suomi on hyvinvointivaltio, joka pitää huolta niistä, jotka apua tarvitsevat. Tästä huolimatta Suomesta löytyy yksi suuri häpeäpilkku – asunnottomuus. Vuoden 2016 lopussa Suomessa oli noin 6700 asunnotonta, joista kaksi kolmasosaa pääkaupunkiseudulla ja yli puolet Helsingissä.

Lue lisää


Keskustanuorten Kemppi: Kuntien tulee näyttää esimerkkiä ja tukea isiä käyttämään vanhempainvapaita

Suomessa elää edelleen valitettavan vahva kulttuuri siitä, että äidit hoitavat lapset yksin ja isit eivät osallistu lastenhoitoon työajan puitteissa. Kunnat ovat Suomessa merkittäviä työnantajia, jonka vuoksi niillä on loistava mahdollisuus näyttää esimerkkiä huolehtimalla siitä, että isiä kannustetaan käyttämään perhevapaita poikkeuksetta. Kunnat voivat tarjota esimerkiksi erillisen bonuksen niille työntekijöilleen, jotka ovat jakaneet vanhempainvapaat mahdollisimman hyvin molempien vanhempien kesken.

Lue lisää


15.3.2017

Keskustanuoret: Digitalisaatio mullistaa kuntapalvelut – e-kuntalaisuus parantaa kuntalaisten osallisuutta

Teknologinen kehitys ja sen myötä syntyvät sovellukset muuttavat kuntien toimintaa monella tavalla. Keskustanuoret kannustaa kuntavaaliehdokkaita nostamaan vaaleissa esiin omaan kuntaansa parhaiten sopivia ideoita.

Lue lisää


8.3.2017

Kemppi: Perhe takaisin hyvän elämän keskiöön

"Kuntien tärkein tehtävä on se, että jokaisen kuntalaisen lapsuus menee hyvin ja pienen lapsen kädessä on kaikki tulevaisuuden avaimet, kun laadukkaasta varhaiskasvatuksesta siirrytään peruskoulun ensimmäiselle luokalle. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan toimivaa kuntien, maakuntien ja valtion yhteistyötä."

Lue lisää


6.3.2017

#Vauvaraha tukemaan kunnan kasvua

Keskustanuoret esittävät, että kuntien tulisi tukea perheen perustamista vauvarahalla. Perhepalveluiden tulee olla saavutettavissa lähipalveluina ja perheillä tulee olla riittävästi tukea perheen perustamisen alkumetreillä ja lapsen kasvun eri vaiheissa. Kuntien tärkein tehtävä on se, että jokaisen kuntalaisen lapsuus menee hyvin ja pienen lapsen kädessä on kaikki tulevaisuuden avaimet, kun ensimmäinen luokka alkaa.

Lue lisää


Lähes 700 keskustalaista nuorta lähtee rakentamaan kuntien tulevaisuutta

Kevään kuntavaaleissa Keskustan listoilla on lähes 700 alle 30-vuotiasta ehdokasta ympäri Suomea. Kaikkiaan Keskustan ehdokkaista lähes kymmenen prosenttia on nuoria, joukossa mukana esimerkiksi paikallisten nuorisovaltuustojen aktiiveja.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat