Uutiset

Nuorkeskustan Karila ja Kemppi: Keskustan oltava valppaana hallitusyhteistyön jatkosta sovittaessa

Keskustan Opiskelijaliiton ja Keskustanuorten mielestä Keskusta ei saa unohtaa paikkaansa ihmisyyden ja yhdenvertaisuuden puolestapuhujana. Järjestöt peräänkuuluttavat puoluejohdolta vahvaa keskustalaista arvolinjaa, kun hallitustrio ryhtyy maanantaina neuvottelemaan hallitusyhteistyön jatkosta.

Lue lisää


9.6.2017

Kemppi:Vammaisten koulunkäynti on ihmisoikeus – tulkkauspalvelu ja koulupaikat tulee turvata

Erityisen tuen tarpeessa olevien koulutuspalveluihin tulee tehdä muutoksia, jotta tasa-arvoinen koulutusjärjestelmä toteutuu. Tulkkauspalvelut tulee turvata kuuroille ja ammatillisen koulutuksen reformiin tarvitaan lupaus erityistarpeessa olevien koulutuspaikoista ja riittävästä tuesta. On tärkeää, että peruskoulutuksen jälkeen nuoret voivat hakeutua tarpeidensa mukaan opiskelemaan niin lukioon, kuin ammatilliseen perustutkintoonkin.

Lue lisää


7.6.2017

Keskustanuoret: Lemmikkien ja tuotantoeläinten suojelu kuntoon - Isot lemmikit eivät kuulu pieneen asuntoon!

Keskustanuoret kannustaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppää tekemään rohkean ja tulevaisuuteen katsovan uuden eläinsuojelulain.Uuden eläinsuojelulain luonnos tulee lausuntokierrokselle näinä päivinä. Edellisestä lakiuudistuksesta on yli 20 vuotta, joten nyt on ajateltava vähintään yhtä kauas tulevaisuuteen. Suomi on jäänyt auttamattomasti jälkeen muista pohjoismaista eläinsuojelulainsäädännössä.

Lue lisää


Blogi: Yhdenvertainen Suomi olisi kaikille hyvä

Yhdenvertaisuus tarkoittaa kaikkien ihmisten tasavertaista kohtelua ja yhtäläisiä oikeuksia jokaiselle. Se tarkoittaa, että kenenkään ei tarvitse pelätä tulevansa syrjityksi erilaisuutensa takia.

Lue lisää


23.5.2017

Istuvan hallituksen tulee pidentää isyysvapaata vähintään kuukaudella

Keskustanuoret vaatii hallitusta uudistamaan vanhempainvapaajärjestelmää. Ensimmäisenä hallituksen tulee kasvattaa isien vanhempainvapaiden määrää vähintään yhdellä kuukaudella.

Lue lisää


KV-sihteeri Hammar: Hyvää Eurooppapäivää!

Juhlimme tänä vuonna 100-vuotiasta Suomea. Sata vuotta sitten Suomi eli hyvinkin erilaisessa Euroopassa, ensimmäisen maailmansodan keskellä. Elimme sodan loppuaikoja, jolloin Venäjällä tapahtui vallankumous ja jolloin Euroopan maat olivat jakaantuneet kahtia käyden veristä sotaa hyödyntäen uusia massatuotettuja aseita.

Lue lisää


2.5.2017

Tiedote: Keskustanuoret ratkaisivat työelämän haasteita

Keskustanuoret hyväksyivät viikko sitten Valtuuskunnassaan Tampereella työelämäpoliittisen ohjelman, joka antaa vastauksia moniin työelämän kysymyksiin. Keskustanuoret keskittyvät työelämän jo pitkään jatkunee¬seen murrokseen, jonka avaimena nähdään työn joustavuuden ja luottamuksen lisääminen. Ohjelmassa vaadimme muun muassa kannusteita perheen ja uran yhteensovittamiseen ja kevytyrittäjyyteen.

Lue lisää27.4.2017

Blogi: Kuka kylvää populismia ja miksi?

Hallituksen leikkaukset ovat koetelleet monia, enkä voisi yhtyä enempää varmasti JOKAISEN puolueen tahtotilaan siitä, että eriarvoistuminen Suomessa on kitkettävä. Olen kuitenkin äärettömän pettynyt ja suorastaan hämilläni eräiden oppositiopuolueiden ja heidän nuorisosiipiensä käytöksestä tämän hallituskauden aikana ja erityisesti ansiokkaan puoliväliriihen jälkeen.

Lue lisää


Kannanotto: Kirjallinen kysymys kokoomukselle ja perussuomalaisille: Keskusta vaatii huoltajakorotusta - löytyykö hallituskumppaneilta tukea?

Keskustan puoluevaltuusto ilmaisi yksimielisen tukensa huoltajakorotuksen palauttamiselle opintotukeen eilen Tampereen puoluevaltuustossa Nuorkeskustan aloitteesta. Kannanotossaan kansanliike vaatii helpotusta perheellisten opiskelijoiden ahdinkoon. Suuri osa perheellisistä opiskelijoista elää köyhyysrajan alapuolella.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat