ryhmäkuva puko

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret on Keskustanuorten suurin piiri. Toimimme Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien alueella.

Iloisessa porukassamme on helppo lähteä mukaan potiikan maailmaan.

Järjestämme koulutuksia, poliittisia tilaisuuksia tiukoista paneeleista nuorten näköisiin kampanjatempauksiin. Eikä hauskanpitoakaan ole unohdettu.

Tuu rohkiasti joukkohon,  

Keskustanuorissa on mahtava meininki!


Ajankohtaista

27.4.2017 14.08

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret: Nuorten kanssa tehtävä töitä myös vaalien välillä

Valtuustojen keski-iän laskusta kuultujen positiivisten uutisten rinnalla voidaan todeta, että edelleen on monia kuntia, joissa ei ole alle 30-vuotiasta valtuutettua ollenkaan. Kun tähän yhdistetään alhainen äänestysprosentti, kuntavaalien tulos on huolestuttava.

Kunnissa, joissa ei nuoria valtuutettuja saatu ja nuoria ehdokkaita oli vaikea saada listoille, on nyt heräämisen paikka. Seuraavalla valtuustokaudella on tehtävä päätöksiä, jotka peilataan yhä paremmin kunnan nuorten ja nuorten aikuisten kautta. On aika rakentaa pohja, jolla saada nuoret kiinnostumaan kuntapolitiikasta ja vaikuttamaan omaan arkeensa. Valtuutettujen on myös kasvatettava tietämystään siitä, millaista on olla tänä päivänä nuori ja mitä kaikkea muutakin se pitää sisällään kuin vain skeittiramppien toivomista kuntaan.

Kunnissa, joissa ei nuoria valtuutettuja valittu, on hyvä lähteä liikkeelle tutustumalla paikkakuntansa nuorisovaltuuston toimintaan. Uusi kuntalaki velvoittaa kuntaa asettamaan nuorisovaltuuston sekä turvaamaan sen toimintaedellytykset. Tämän lisäksi on hyvä kehittää paikkakuntakohtaisia toimintatapoja nuorisovaltuuston ja kunnanvaltuuston välille. Nuorisovaltuuston edustajien paikat ovat tulleet jäädäkseen lautakunnissa, mutta miten olisi kunnanvaltuutettujen paikat nuorisovaltuustossa? Nyt on uusien avauksien aika ja nuoret läpimenijät ovat tässä konkareiden tukena.


Lisätietoa: Henni Sippola, 040 756 9418
Palaa otsikoihin
Etelä-Pohjanmaa

Vko Ma Ti Ke To Pe La Su
44    
1
2
3
4
5
45
6
7
8
9
10
11
12
46
13
14
15
16
17
18
19
47
20
21
22
23
24
25
26
48
27
28
29
30
     

25.11.2017


Tapahtumat

Ei tapahtumia.

Lue uusin Juuri

JUURI3_KANSIjpg

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret Sosiaalisessa mediassa

Yhtään päivitystä ei löytynyt.