piiripohjakuva

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret on Keskustanuorten suurin piiri. Toimimme Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien alueella.

Iloisessa porukassamme on helppo lähteä mukaan potiikan maailmaan.

Järjestämme koulutuksia, poliittisia tilaisuuksia tiukoista paneeleista nuorten näköisiin kampanjatempauksiin. Eikä hauskanpitoakaan ole unohdettu.

Tuu rohkiasti joukkohon,  

Keskustanuorissa on mahtava meininki!


Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret: Tulkkikeskukset jaettava maakunnittain

Viittomakieltä äidinkielenään puhuvia on noin 4 000 koko maassa ja heissä on paljon nuoria, jotka tarvitsevat tulkin palveluita muun muassa opinnoissaan ja virastoissa tai terveydenhuollossa asioidessaan. Se hankaloittaa myös nuorten vastavalmistuneiden tulkkien työllistymistä ajokortin ollessa välttämättömyys pitkien etäisyyksien vuoksi. Jokaiseen maakuntaan tarvitaan oma tulkkikeskus jotta tulkkipalveluita voitaisiin kohdistaa parhaiten lisäten asiakkaille tarjottavan palvelun laatua, parantaa vastavalmistuneiden tulkkien työllistymismahdollisuuksia.

Nykyisin viittomakielen tulkkien työtehtävät jaetaan koko maahan Turussa sijaitsevasta Kelan välityskeskuksesta, eikä keskuksella usein ole aikaa katsoa tulkin kotipaikkaa vaan tehtävät jaetaan satunnaisesti maakuntarajojen sisällä olevien tulkkien kesken. Tämä aiheuttaa sen, että viittomakielan tulkit saattavat joutua ajamaan kymmeniä kilometrejä päivittäin toiselle paikkakunnalle, vaikka paikkakunnalla olisi jo ennestäänkin tulkki, joka tuntee ja tietää paikallisen murteen. Tämä lisää turhia kustannuksia ja aiheuttaa tarpeetonta tyhjäkäyntiä tulkeille.


Etelä-Pohjanmaan keskustanuoret


Lisätiedot:

Justiina Kaleva 045 1591505

Palaa otsikoihin
Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret Sosiaalisessa mediassa

Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Kenubiili kiertää tänää Etelä-Pohjanmaalla! Aamu aloitettiin Kuortaneelta tällä porukalla! #kenubiili #epkenut #kuortane #maakuntakierroksella #biokaasuauto #keskustanuoret 💪🍀
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Keskustanuorten ensimmäinen Juuri-lehti vuodelle 2017 on ilmestynyt! Käy kurkkaamassa Sipilän terveiset nuorille, nuorten ehdokkaiden haastattelut ja monta muuta juttua!
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Keskustanuorten kenubiili Etelä-Pohjanmaalla keskiviikkona 22.3 sekä torstaina 23.3. Tule tapaamaan nuoria kuntavaaliehdokkaita!
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Tänään oltiin Vaasassa Etelä-Pohjanmaan piirin vuosikokouksessa. Kuntavaalit, soteuudistus, piirin nimenmuutos ja nuoret tekijät puhuttivat kokousväkeä. Vaalivaihde on laitettu nyt silmään ja koko...
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Tervetuloa mukaan nuorten kuntavaaliehdokkaiden The vaalipaneeliin.
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret esittää: THE VAALIPANEELI - Nuorten kunta Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret järjestää 28.3. klo 17.00 Seinäjoen Lukiolla huikean Kuntavaalipaneelin! Paneelissa...
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Muistathan että kuntavaaliesite tilaus pitää tehdä viimeistään 15.3 klo 13 sähköpostilla etela-pohjanmaa(a)keskustanuoret.fi