piiripohjakuva

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret on Keskustanuorten suurin piiri. Toimimme Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien alueella.

Iloisessa porukassamme on helppo lähteä mukaan potiikan maailmaan.

Järjestämme koulutuksia, poliittisia tilaisuuksia tiukoista paneeleista nuorten näköisiin kampanjatempauksiin. Eikä hauskanpitoakaan ole unohdettu.

Tuu rohkiasti joukkohon,  

Keskustanuorissa on mahtava meininki!


Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret: Tulkkikeskukset jaettava maakunnittain

Viittomakieltä äidinkielenään puhuvia on noin 4 000 koko maassa ja heissä on paljon nuoria, jotka tarvitsevat tulkin palveluita muun muassa opinnoissaan ja virastoissa tai terveydenhuollossa asioidessaan. Se hankaloittaa myös nuorten vastavalmistuneiden tulkkien työllistymistä ajokortin ollessa välttämättömyys pitkien etäisyyksien vuoksi. Jokaiseen maakuntaan tarvitaan oma tulkkikeskus jotta tulkkipalveluita voitaisiin kohdistaa parhaiten lisäten asiakkaille tarjottavan palvelun laatua, parantaa vastavalmistuneiden tulkkien työllistymismahdollisuuksia.

Nykyisin viittomakielen tulkkien työtehtävät jaetaan koko maahan Turussa sijaitsevasta Kelan välityskeskuksesta, eikä keskuksella usein ole aikaa katsoa tulkin kotipaikkaa vaan tehtävät jaetaan satunnaisesti maakuntarajojen sisällä olevien tulkkien kesken. Tämä aiheuttaa sen, että viittomakielan tulkit saattavat joutua ajamaan kymmeniä kilometrejä päivittäin toiselle paikkakunnalle, vaikka paikkakunnalla olisi jo ennestäänkin tulkki, joka tuntee ja tietää paikallisen murteen. Tämä lisää turhia kustannuksia ja aiheuttaa tarpeetonta tyhjäkäyntiä tulkeille.


Etelä-Pohjanmaan keskustanuoret


Lisätiedot:

Justiina Kaleva 045 1591505

Palaa otsikoihin
Etelä-Pohjanmaa

29.4.2017


Tapahtumat

Ei tapahtumia.

Lue uusin Juuri

Juuri 12017

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret Sosiaalisessa mediassa

Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Vuosikokous pidettiin tänä vuonna Alajärvellä. Kuntavaalit puhuttivat kokousväkeä. #epkenut #keskustanuoret #alajärvi
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Tänään Alajärven Alvariinissa klo 18.00 alkaa vuosikokous! Käsitellään sääntömääräiset asiat ja keskustellaan vaaleista sekä ajankohtaisista asioista. Tervetuloa mukaan! :)
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Kuntavaalit on nyt käyty ja uudet kuntapäättäjät valittu. Nuorista ehdokkaistamme 14 pääsi vaikuttamaan kotikuntansa valtuustoon, mikä on upea asia! Ehdokkaamme keräsivät yhteensä reilut 2500...
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Kuntavaalit ja valtuustojen kokoonpano ratkaistaan äänestämällä! Annathan äänesi kuulua huomenna!