piiripohjakuva

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret on Keskustanuorten suurin piiri. Toimimme Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien alueella.

Iloisessa porukassamme on helppo lähteä mukaan potiikan maailmaan.

Järjestämme koulutuksia, poliittisia tilaisuuksia tiukoista paneeleista nuorten näköisiin kampanjatempauksiin. Eikä hauskanpitoakaan ole unohdettu.

Tuu rohkiasti joukkohon,  

Keskustanuorissa on mahtava meininki!


Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret vaatii: Eurooppalaista eläinsuojelulakia on päivitettävä ruokaturvan säilyttämiseksi.

Suomen eläinsuojelulaki on yksi maailman tiukimpia, joka tarkoittaa väistämättä sitä, että kotimaassa tuotettu ruoka on puhtaampaa ja eettisemmin tuotettua, josta usein myös johtuu, että kotimaisilla tuotteilla on korkeampi hinta. Suomi pystyisi kilpailemaan Euroopan markkinoilla, jos koko Unionin alueella olisi samankaltainen eläinsuojelulaki ja siihen liittyvät määräykset, valvonnasta puhumattakaan. 
Suomalaisten poliitikkojen ei tulisi kiristää kansallista eläinsuojelulakia entisestään, vaan keskustelu tulisi siirtää Eurooppalaiselle tasolle. Suomessa on laadukas eläinsuojelulaki, joka pitäisi ottaa käyttöön koko Euroopassa, mikäli haluamme jatkossakin syödä kotimaista puhdasta ruokaa. Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret haluaa ruokaturvan säilyttämiseksi mahdollisuden ottaa käyttöön tuontikielto elintarvikkeille, joiden kaltaisia kansallinen laki ei salli tuottaa. 
Suomessa antibioottien käyttö on vähäistä ja tarkasti kontrolloitua. Keski-Euroopassa antibioottien käyttö on yli kymmenkertaista Suomalaiseen tasoon verrattuna ja tästä on seurannut MRSA-viruksen osittain hallitsematon leviäminen. 
Euroopan Unionin alueelle tulisi saada yhtä korkeat standardit ja laatuvaatimukset, kuin Suomessa. Näin eläimet säästyisivät osittain turhalta antibioottilääkitykseltä, joka edistäisi myös ihmisten terveyttä. Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret vaatii Suomelta painostusta Euroopan unionille, jotta saisimme pikaisia toimia kotimaisen ruokaturvan säilyttämiseksi.

Lisätiedot:
Juho Korpela 0400211545

Palaa otsikoihin
Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret Sosiaalisessa mediassa

Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Kenubiili kiertää tänää Etelä-Pohjanmaalla! Aamu aloitettiin Kuortaneelta tällä porukalla! #kenubiili #epkenut #kuortane #maakuntakierroksella #biokaasuauto #keskustanuoret 💪🍀
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Keskustanuorten ensimmäinen Juuri-lehti vuodelle 2017 on ilmestynyt! Käy kurkkaamassa Sipilän terveiset nuorille, nuorten ehdokkaiden haastattelut ja monta muuta juttua!
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Keskustanuorten kenubiili Etelä-Pohjanmaalla keskiviikkona 22.3 sekä torstaina 23.3. Tule tapaamaan nuoria kuntavaaliehdokkaita!
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Tänään oltiin Vaasassa Etelä-Pohjanmaan piirin vuosikokouksessa. Kuntavaalit, soteuudistus, piirin nimenmuutos ja nuoret tekijät puhuttivat kokousväkeä. Vaalivaihde on laitettu nyt silmään ja koko...
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Tervetuloa mukaan nuorten kuntavaaliehdokkaiden The vaalipaneeliin.
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret esittää: THE VAALIPANEELI - Nuorten kunta Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret järjestää 28.3. klo 17.00 Seinäjoen Lukiolla huikean Kuntavaalipaneelin! Paneelissa...
Facebook Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret
Facebook kuva
Muistathan että kuntavaaliesite tilaus pitää tehdä viimeistään 15.3 klo 13 sähköpostilla etela-pohjanmaa(a)keskustanuoret.fi