ryhmäkuva puko

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret on Keskustanuorten suurin piiri. Toimimme Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien alueella.

Iloisessa porukassamme on helppo lähteä mukaan potiikan maailmaan.

Järjestämme koulutuksia, poliittisia tilaisuuksia tiukoista paneeleista nuorten näköisiin kampanjatempauksiin. Eikä hauskanpitoakaan ole unohdettu.

Tuu rohkiasti joukkohon,  

Keskustanuorissa on mahtava meininki!


Ajankohtaista

11.9.2017 12.09

Missä biokaasuautot?

Suomen valtio tukee täyssähköautojen hankintaa ja kaasuautojen muutostöitä yhteensä 6:lla miljoonalla vuosien 2018-2021 aikana. Lisäksi valtio tukee 4:llä miljoonalla sähkön lataus- ja jakeluverkon rakentamista sekä taajamalogistiikan sähköistämistä. Tässä jätetään vähemmälle huomiolle biokaasu, vaikka se on kotimaista ja puhdasta sekä olisi paremmin kansalaisten saatavissa, jos biokaasulaitoksia olisi enemmän.  


Biokaasu voidaan tehdä esim. Vaasan tapaan biojätteestä tai Kauhajoen tapaan eläinten lannasta. Tällä tavoin saadaan vapautuva metaani hyötykäyttöön. Metaanin elinaika ilmakehässä on noin 12 vuotta. Metaani on toiseksi suurin syy ilmaston lämpenemiseen, joten tämän takia pitäisi saada metaani hyötykäyttöön. Biokaasuautolla ajettaessa hiilidioksidipäästöjä syntyy 20 000:n kilometrin vuosiajolla 3318 kiloa vähemmän kuin bensa-autolla ajettaessa. Vuoden päästövähennyksellä voisi lämmittää kesämökkiä peruslämmöllä 13 kuukauden ajan.


Kaasuautot ovat sähköautoja edullisempia hankkia, esteenä yleistymiselle kuitenkin on jakeluverkoston puute. Tällä hetkellä biokaasutankkauspisteitä Seinäjoen lähialueella ei ole. Lähimmät ovat Kauhajoella ja Vaasassa.

Biokaasuautoilulla kansantalous nousuun!

Etelä-Pohjanmaan keskustanuoret
Palaa otsikoihin
Etelä-Pohjanmaa

11.9.2017 - 17.9.2017


Tapahtumat

Ei tapahtumia.

Lue uusin Juuri

JUURI3_KANSIjpg

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret Sosiaalisessa mediassa

Yhtään päivitystä ei löytynyt.