KPKenutBanneri

Keski-Pohjanmaan Keskustanuoret

Keskustanuorten Keski-Pohjanmaan piiri on kotimaakuntansa
johtava poliittinen nuorisojärjestö. Tavoitteemme on vaikuttaa
yhteiskuntaan politiikan keinoin ja kasvattaa nuoria aktiiviseen
kansalaisuuteen. Mielestämme jokaiselle nuorelle on annettava
oikeus vaikuttaa omaan elinympäristöönsä ja koko yhteiskuntaan.

Toimintamme koostuu iloisista tapahtumista, kokouksista ja muusta
mukavasta oman kotimaakunnan alueella. Lisäksi otamme aktiivisesti
kantaa yhteiskunnan eri epäkohtiin ja pyrimme vaikuttamaan edustajiemme
kautta päätöksentekoon.

Lisäksi toimintaamme täydentää Keskustanuorten valtakunnalliset
tapahtumat ympäri Suomea muutaman kerran vuodessa.

Liity mukaan jo tänään ja lähde parantamaan maailmaa kanssamme!


Ajankohtaista

Ongelmat Kokkolan suomalaisessa lukiossa

Kokkolan suomalainen lukio (KSL) aloitti toimintansa muutama viikko sitten ja opiskelijat ja opettajat ovat joutuneet todistamaan lukuisia käytännön ongelmia joihin ei olla kyetty puuttumaan. Ongelmat ovat etupäässä näyttäytyneet resurssien puutteena Yhteislyseon toimipaikassa. Menneinä vuosina Yhteislyseon oppilasmääriä on rajoitettu keskiarvorajalla, jonka seurauksena osa oppilaista on päätynyt esimerkiksi Kiviniittyyn, ja jonka seurauksena oppilas määrät Kiviniityn ja Yhteislyseon välillä ovat pysyneet tasaisina.

Tänä vuonna, kun Kokkola lukiot yhdistyivät Markku Anttila päätti, että Yhteislyseon ja Kiviniityn toimipisteiden väliin ei tulisi keskiarvorajaa. Tämän seurauksena Yhteislyseoon otettiin opiskelemaan 150 opiskelijaa ja Kiviniittyyn 60. Yhteislyseon kanssa samassa rakennuksessa työskentelee myös länsipuiston yläkoulu, joten yhteensä koulussa työskentelee 420 lukiolaista ja 380 yläkoululaista.

Lyseon ryhmäkoot ovat räjähtäneet käsiin. Kielten, reaaliaineiden ja taideaineiden kurssit ovat niin  täynnä opiskelijoita, että jakson alussa opettajien piti poistaa opiskelijoita kursseilta. Siitä huolimatta, että opiskelijoita poistettiin kursseilta ryhmäkoot ovat 40 oppilaan luokkaa. Isojen ryhmäkokojen takia tuntien tehokkuus laskee ja henkilökohtainen opetus vähänee. Liian suuren ensimmäisen vuosikurssi takia aineopettajien pitämien tuntien määrä vähenee ja opiskelujen järjesteleminen hankaloituu lukiolaisille. Myöskään opiskelijoille luvattu kurssitarjonnan kasvu ei ole toteutunut.

Tulevaisuusdessa Kokkolan lukiokoulutus pitää saada vakaalle pohjalle, sillä lyseoon ei mahdu enempää opiskelijoita. Tälläkin hetkellä jokainen luokka auditoriota myöten on käytössä opetustilana. Paras ratkaisu olisi yhteiset tilat Kokkolan suomalaiselle lukiolle tai rajoitukset yhteislyseon opiskelijamääriin.


Palaa otsikoihin

Keski-Pohjanaa

Vko Ma Ti Ke To Pe La Su
39            
1
40
2
3
4
5
6
7
8
41
9
10
11
12
13
14
15
42
16
17
18
19
20
21
22
43
23
24
25
26
27
28
29
44
30
31
         

23.10.2017


Ei tapahtumia.

Lue uusin Juuri

JUURI3_KANSIjpg

Keski-Pohjanmaan Keskustanuoret Sosiaalisessa mediassa

Yhtään päivitystä ei löytynyt.