piiripohjakuva

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret

Pohjois-Pohjanmaalla Keskustanuoret pyrkivät antamaan nuorten näkökulman niin alueemme poliittisiin kuin muihinkin yhteiskuntaan vaikuttaviin asioihin. Kauttamme jokainen nuori voi päästä kokemaan jo nuorella iällä kuinka yhteiskuntamme asioihin voidaan vaikuttaa. Pyrimme järjestämään lähes ympärivuoden tapahtumia, kuten tupailtoja joissa keskustellaan niin politiikasta, mutta myös arjen askareista. Kauttamme voit päästä erillaisiin koulutuksiin, yritysvierailuihin sekä reissuille ympäri Suomea tutustumaan muihin Keskustanuoriin.

 

Tule mukaan toimintaamme. Annamme mielellämme lisätietoja toiminnastamme ja vastaamme kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin! :)


Ajankohtaista

Blogi: Nuorten aika

 

Kevät 2017 on vaalikevät. Kuntavaalikevät. Puolueissa käy kova kuhina ehdokashankinnan loppusuoralla. Eikä ihmekään, sanotaanhan, että kuntavaaleissa ehdokasasettelu on kaiken A ja O. Ehdokkaat edustavat valitsemaansa puoluetta ja ovat samalla puolueen kasvot. Toivon, että Keskustasta ja Keskustanuorista löytyy monen ikäisiä, erilaisia kasvoja. Jotkut kasvot ovat sileät, joistain löytyy jo juonteita. Joistakin löytyy pisamia ja eräitä komistaa komea parta.

 

 

Yhteiskunnassamme puhaltaa muutoksen tuulet. Sote-uudistusta viedään vihdoin eteenpäin ja suurin osa raskaimmista kuntien tehtävistä siirtyy maakuntien päätettäväksi. Siitä miten asiat lopulta asettuvat uomiinsa, ei ole vielä tarkkaa tietoa. Tämä luo vielä tässä vaiheessa epävarmuutta ihmisiin ja ei kannusta lähtemään ehdolle. Toisaalta, nyt valittavat kuntapäättäjät alkavat toden teolla rakentaa tulevaisuuden kuntia. Kuntien päätösvaltaan jäävät ”koot”. Koulutus, kulttuuri, kaavoitus, kuntalaisten hyvinvointi ja kuntien elinvoimaisuus.

  

 

Oletko Sinä miettinyt, että antaisit kasvosi puolueen yhteiseen käyttöön? Haluatko olla vaikuttamassa kuntasi – oman yhteisösi asioihin? Osa on täyttänyt ehdokassuostumuksen jo varhain, osa pohtii ehdolle lähtemistä vielä tänäänkin. Ehdolle asettuminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Pohdittavia asioita on monia: Saanko kerättyä ympärilleni tukijoita, vai jäänkö ehdokkuuteni kanssa yksin? Onko vaalityö kallista? Entä jos kukaan ei äänestä minua? Onko minulla aikaa?

 

 

Enenevissä määrin ihmisiä myös pohdituttaa poliitikkojen saama palaute ja ryöpytys sosiaalisessa mediassa. Sähköposteihin sataa palautetta ja sosiaalisen median kanavissa kommenttiosiot ovat usein kurjaa luettavaa. Poliitikoilta odotetaan paksua nahkaa kestää kritiikki ja palaute asemansa takia, mutta tietty sietoraja se on poliitikoillakin. Kenenkään ei tarvitse sietää uhkaavia tai solvaavia viestejä.

 

 

Täytin oman ehdokassuostumukseni muutama päivä sitten. Itseasiassa täytin sen jo viime syksynä, mutta sitten pupu loikki housuihini ja aloin empiä ehdokkuutta. Mielessä pyörivät kaikki edellä luettelemani asiat. Oma tilanteeni on sama kuin monella muulla nuorella: kotipaikka, työt ja opiskelut ovat kolmessa eri paikassa. Uteliaisuus ja halu vaikuttaa asioihin kuitenkin voittivat ja päätin asettua ehdolle kotikunnastani.

 

Vanhempien ihmisten suusta kuulee usein, että ”nuoret ovat tulevaisuus”. Itse sanon, että nuorten aika on nyt. Kokenut 50-vuotias kuntapäättäjä katsoo asioita hieman eri näkövinkkelistä kuin 20-vuotias tuore valtuutettu. Vetoan sinuun, lähde ehdolle, usko itseesi. Tehdään vaalityötä yhdessä, tsempataan toisiamme.

 
Nyt on ehdokassuostumuksen allekirjoittamisen aika. Meitä kaikkia tarvitaan.

 

 

 

Hanna Markkanen

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja

kuntavaaliehdokas


Palaa otsikoihinTapahtumat

Ei tapahtumia.

Lue uusin Juuri

Juuri 12017

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret Sosiaalinen media

Facebook Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri
"Valtakunnallisesti Keskustanuoret ovat yhtenä kuntavaaliteemana lanseeranneet asuntotakuun. Jokainen nuori keskustalainen päättäjä tulee valituksi tullessaan taistelemaan asunnottomuutta...
Facebook Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri
Facebook kuva
Eilen järjestetty Asunnottomuusilta oli menestys ja keskustelu oli vilkasta ja hedelmällistä! Asunnottomuuteen on Oulussakin puututtava. Kiitos kaikille alustajille ja yhteistyökumppaneille 😊
Facebook Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri
Facebook kuva
Tervetuloa seuraamaan asunnottomuusiltaa!
Facebook Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri
Facebook kuva
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret järjestää 21.3 klo 18.00 Kempeleen kunnantalolla tapahtuman nuorille, jossa avataan sote-uudistusta sekä valotetaan tulevaisuuden kuntaa ja sen tehtäviä. Paikalla...
Facebook Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri
Facebook kuva
Tervetuloa asunnottomuusiltaan tiistaina 14.3. Oulun Aleksinkulmaan! Luvassa hyviä puhujia ja mielenkiintoista asiaa asunnottomuudesta. Kahvitarjoilu!
Facebook Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri
Facebook kuva
Piirin ehdokaskoulutuksessa kuultiin asiaa laidasta laitaan. Pohjois-Pohjanmaan Keskustan puheenjohtaja Matias Ojalehto avasi piirin vaaliohjelmaa, maakuntahallituksen puheenjohtaja Samuli...
Facebook Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri
Facebook kuva
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret järjestää pitkään odotetun asunnottomuusillan 14.3. Aleksinkulman Iso-hansa -salissa klo 18.30 alkaen. Aiheesta alustamassa Oulun moniasunnot oy:n toimitusjohtaja...
Facebook Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri
Facebook kuva
Keskustanuorten puheenjohtaja Hilu Kemppi oli eilen Yle Uutisluokan Kuntavaalitentissä. Jos missasit eilisen lähetyksen, niin ei hätää, linkin takaa löytyy jakso kokonaisuudessaan :)
Facebook Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri
Facebook kuva
Huhhuh! Loppurutistus ehdokashankinnan osalta teki tehtävänsä. Keskustan nuorista ehdokkaista 12% on Pohjois-Pohjanmaalla, mahti juttu! Kiitos kaikille ehdokkaille itsenne likoon laittamisesta ja...