Uutiset

Blogi: #Kenusaation työlista

Yksi kampanjateemoistani on paljon kysymyksiä herättänyt #kenusaatio. Se tarkoittaa rohkeutta tuoda Keskustanuorten yhteinen ääni kuuluviin! Rohkeasti kantaaottava, aatteellinen nuorisojärjestö saa luontevasti aseman yhteiskunnallisena edelläkävijänä ja uusien keskustelujen avaajana.

 

#kenusaatio on megatrendi siinä missä moni muukin -saatio. Haluan, että kahden vuoden kuluttua ihmiset puhuvat #kenusaatio’sta siinä missä vaikkapa globalisaatiosta. Meidän on oltava megatrendi, yhteiskuntamme iso muutoslinja. Suomen vaikutusvaltaisimman nuorisojärjestön on näyttävä ja kuultava kaikkialla, joka jutussa!

 

Jokaisella vastaantulijalla tulee kadulla kysyttäessä olla mielipide keskustanuorista, oli se sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä. Jokaisen suomalaisen pitää myös osata nimetä selkeästi yksi asia, jonka olemme taistelleet läpi yhteiskunnassamme! Nimenomaan me, keskustanuoret. Emme ole puolueelle alisteisia. Sen sijaan meidän tulee heiluttaa puolueelle tahtipuikkoa!

 

#KENUSAATIO’N TAVOITTEET:

 

Yhteiskunnan puitteet ja keskustelukulttuuri ovat erilaisia eri aikoina. Keskeltä näkee joka suuntaan ja sieltä voi aistia yhteiskunnassa eri suunnilta puhaltavat tuulet. Tekniikka kehittyy, tieto on yhä helpommin saatavilla, demokratia on murroksessa. Pitkiä kehityskulkuja seuraamalla Keskustanuoret voi ottaa harppauksia muiden ohi.

 

Nuorisojärjestöjen tulee olla nuorelle paras kanava vaikuttamiseen. Nuorisojärjestöillä on sitä kautta myös velvollisuus tarjota nuorille kanavia päästä mukaan. Keskustanuorten tuleekin entistä enemmän jalkautua sinne, mistä nuoria löytää; meillä on mahdollisuus tavoittaa maakuntien nuoret ja järjestää heidän kanssaan mielekästä toimintaa. Myös somessa tapahtuvaan toimintaan pitää löytyä strategia.

 

Puolue ei elä ilman aktiivista, äänekästä ja kriittistä nuorisojärjestöä. Se tarvitsee satunnaisia shokkeja herätäkseen henkiin ja tarttuakseen toimeen. Keskustanuoret ei kanna hallitusvastuuta, meillä ei ole mitään velvollisuutta hyväksyä hallituksen toimia. Kantaa tulee ottaa kärkkäästikin silloin kun siihen on aihetta. Rakentavalla otteella kehitämme koko keskustaperhettä.

 

#KENUSAATIO’N TYÖLISTA:

 

-Yhteinen tulevaisuustyöryhmä nuorkeskustalle ja puolueelle. Tulevaisuustyö tarvitsee laajat hartiat, jotta koko keskustaperhe voi luoda tänä päivänä vahvat visiot huomista varten.

-Puoluevaltuuston nuorille jäsenille omat kokoontumiset, jotta saadaan luotua selkeät tavoitteet puoluevaltuustossa vaikuttamiselle. Kentälle on luotava kanava vaikuttaa puoluevaltuuston nuorten suuntaan.

-Vaalikeskusteluja käydään turuilla, toreilla ja paneeleissa. Argumenttipankit keskustelujen tueksi eri aiheista auttavat jäseniämme keskusteluissa.

-Lisää yhden asian teemakampanjoita. Ne herättävät kiinnostusta politiikan sisältöihin myös sitoutumattomissa nuorissa.

-Enemmän yhteistyötä erilaisten järjestöjen kanssa. Tutustuminen esimerkiksi MLL:n tai  SPR:n toimintaan tuo ideoita toiminnan ja politiikan kehittämiseksi. Liiton tulee luoda tällaista varten tapahtumakonsepteja, joita piireissä olisi mallin mukaan helppo toteuttaa.

-Maskotit takaisin kampanjoihin! Hassu puku ja aktiivi sen sisälle ja kampanjoimaan! Huomio on taattu.

-Somestrategia kentän käyttöön. Strategian tulisi vastata kysymyksiin siitä, mihin piirin kannattaa kommentoida, mitä kannattaa jakaa ja mitä kannattaa seurata. Jokainen piiri voi olla media.

-Piirejä tulee kannustaa tekemään omaa poliittista ohjelmatyötä. Liittokokous voisi palkita vuoden parhaat ohjelmat ja kannanotot.

-Tarvitaan tapahtumakonsepti, joka on monessa piirissä säännöllinen ja aina saman niminen. Liitto voisi olla mukana kehittämässä ja suunnittelemassa konseptia. Tavoitteena on luoda tapahtuma, joka tunnistetaan eri puolilla maata ja johon on helppo tulla.

 

Suvi Mäkeläinen

Keskustanuorten puheenjohtajaehdokas


Palaa otsikoihin