Jenny Vilkman

Olen 29-vuotias nainen Pornaisista, Uudeltamaalta. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Tällä hetkellä opiskelen viimeistä vuotta sairaanhoitajaksi. Työkokemusta minulla on hoitoalan lisäksi kaupanalalta ja hallinnollista töistä. Tulen yrittäjäperheestä, sekä isäni, että mieheni toimivat yrittäjinä. 

Olen valinnut Keskustan puolueekseni, sillä jaan hyvin samanlaiset arvot. Eduskuntavaaleihin lähdin ehdolle, koska olen työni ja omien kokemuksieni kautta nähnyt monia parantamisen kohteita yhteiskunnassamme. 

Tällä hetkellä ennaltaehkäiseviä palveluita on tarjolla riittämättömästi. Esimerkiksi lapsiperheet ja päihteiden käyttäjät jäävät ilman tarvittavaa apua, kun resurssit kuluvat jo vakaviksi päässeiden ongelmien hoitoon. Tämä on kallis tapa hoitaa ongelmia. Talouden tasapainottaminen on välttämätöntä ja seuraavaksi valittavien kansanedustajien on sitouduttava hoitamaan asiaa. Uskon, että panostamalla kevyempään palveluun pystymme saamaan aikaan säästöjä myös Sote-puolella. 

Minulla on päivittäinen kosketus nykypäivän ruoantuotantoon. Perheessämme on maatila, jonka päätuotantosuunta on naudanlihantuotanto, joten minulla on näkemystä ja kokemusta suomalaisen ruoantuotannon tämän päivän haasteista.