Uutiset

Keskustanuoret tyrmistyneitä kehysriihen linjauksesta heikentää nuorten turvaa työmarkkinoilla

suvi6


Keskiviikkona hallitus kertoi kehysriihensä lopputulemista, ja Keskustanuoretkin kiittivät täsmätoimia eriarvoisuuden ehkäisyyn ja lapsiperheiden arjen tukemiseen. Kaikkia riihessa tehtyjä kompromisseja Keskustanuoret ei kuitenkaan hyväksy. Järjestö on tyrmistynyt päätöksestä mahdollistaa alle 30-vuotiaiden, yli 3 kuukautta työttöminä olleiden palkkaaminen määräaikaiseen työsuhteeseen ilman lain mukaista perustetta. Päätös asettaa nuoret eriarvoiseen asemaan työmarkkinoilla.

 

“Tätä linjausta en sulata. Nuorten pitää olla myös työmarkkinoilla yhdenvertaisessa asemassa kaikkien muiden kanssa. Samaan aikaan, kun ollaan huolissaan syntyvyydestä, lisätään nuorten epävarmuutta työelämässä. Ei se perheenperustamishaluja ainakaan lisää”, kommentoi tuohtunut Keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen.  

 

Kehysriihessä tehtiin työllisyyden edistämiseksi myös hyviä linjauksia. Tuki muuntokoulutukseen, perhevapaalta takaisin työelämään palaamisen helpottaminen sekä työvoimatoimistojen resurssien lisääminen työpaikkojen ja työnhakijoiden tehokkaammaksi kohtaamiseksi ovat erinomaisia keinoja parantaa työllisyyttä. Sen sijaan päätös edistää silpputyön lisääntymistä ja ikäperustainen eriarvoinen kohtelu eivät ole oikeita työkaluja.

 

“Työllisyyttä on syytä edistää, mutta siihen on olemassa paljon parempiakin keinoja. Nuorten eriarvoinen asema työmarkkinoilla on yksinkertaisesti kestämätön tilanne, ja tämä virhe on korjattava mahdollisimman pian”, vaatii puheenjohtaja Mäkeläinen.

 Lisätietoja

Suvi Mäkeläinen

Puheenjohtaja

Suomen Keskustanuoret

 

suvi.makelainen@keskustanuoret.fi

050 384 6820

 


Palaa otsikoihin