Uutiset

Keskustanuorten pohjoiset piirit: Toisen asteen koulujen suhtautuminen politiikkaan muutettava avoimemmaksi

Keskustanuorten Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan piirin nuoret vaativat, että poliittiset nuorisojärjestöt ovat jatkossa tervetulleita toisen asteen oppilaitoksiin. On tavallista, että vierailut kielletään yleensä sillä perusteella, että paikalla ei ole tasapuolisesti edustusta kaikista puolueista. Politiikka nähdään mörkönä ja oppilaille tarttuu negatiivinen suhtautuminen sitä kohtaan. Tämä johtaa siihen, että nuoria ei ole mukana päättämässä yhteisistä asioista, eivätkä he mene vaaliuurnille kevään kuntavaaleissa.

Kouluvierailut tulisi nähdä mahdollisuutena herättää oppilaiden innostus vaikuttamista ja politiikkaa kohtaan. Poliittiset nuorisojärjestöt voisivat järjestää kouluilla ”vaikuttamisen torin” tai käydä kertomassa toiminnasta yhteiskuntaopin tunneilla. Nuoria tulee kasvattaa ja kannustaa siihen, että he voivat vaikuttaa omiin asioihinsa. Nuorilla pitäisi olla paremmat mahdollisuudet saada tietoa siitä, missä ja miten voi vaikuttaa.

Kansanedustajien vierailut kouluille ovat olleet hyvä esimerkki yhteiskuntakasvatuksesta. Koulujen tulisi avata ovensa myös poliittisille nuorisojärjestöille. Keskustanuoret ovat valmiita vierailuille ja tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen. Kutsukaa meidät kouluille kylään!

Kainuun Keskustanuoret
Lapin Keskustanuoret
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret

Lisätietoja:

Kainuun Keskustanuoret: Janne Kallunki / puheenjohtaja kallunki.janne@outlook.com

Lapin Keskustanuoret: Teemu Haukipuro / puheenjohtaja teemu.haukipuro@hotmail.com

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret: Hanna Markkanen / puheenjohtaja markkasenhanna@gmail.com


Palaa otsikoihin