Uutiset

Keskustanuorten puheenjohtaja: Kokoomusnuoret jakamassa Suomea voittajiin ja häviäjiin

Hilkka_Kemppi6

Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi on tyrmistynyt Kokoomusnuorten keskuudessa esitetystä vaatimuksesta alasajaa valtionosuusjärjestelmän verotulotasaus. Kemppi muistuttaa, että tämä veisi osalta ihmisiltä palvelut ja nostaisi verot pilviin. 

– Kokoomusnuorten esityksen seurauksena rajusti eriarvoistuva Suomi olisi karua todellisuutta hyvin nopeasti. Edessä olisi tuhon tie. Monien kuntien peruspalvelut, kuten koulut, kirjastot ja vanhainkodit olisivat vaarassa hävitä. Emme salli suomalaisten jakamista voittajiin ja häviäjiin, jyrähtää Hilkka Kemppi.

Keskustanuorten puheenjohtaja muistuttaa, että tosiasiassa verotulotasauksen idea on turvata ihmisille palvelut koko maassa, eikä lapata rahaa hyvin menestyvistä kunnista heikommin pärjäävien kuntien ”tekohengittämiseen”. Kokoomusnuorten tuoreessa kuntapamfletissa tasausta kuvataan irvokkaasti ”kehitysavuksi”.

– Keskustanuoret haluaa olla rakentamassa tasa-arvoista Suomea, jossa elinvoima perustuu kunkin yhdenvertaiseen mahdollisuuteen käydä koulunsa, harrastaa ja sivistää itseään. Me haluamme pitää huolen siitä, että kunta on kaikille sama pituuspiiristä tai tilinpäätöksen loppusummasta riippumatta. Teennäisestä vastakkainasettelun luomisesta ja populistisista heitoista pitäisi nyt päästä irti, Keskustanuorten puheenjohtaja Kemppi päättää.

Lisätiedot: Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi, puh. 0503846820, e-mail. hilkka.kemppi@keskustanuoret.fiPalaa otsikoihin