Uutiset

Lähes 700 keskustalaista nuorta lähtee rakentamaan kuntien tulevaisuutta

Facebanneri_9.4

Kevään kuntavaaleissa Keskustan listoilla on lähes 700 alle 30-vuotiasta ehdokasta ympäri Suomea. Kaikkiaan Keskustan ehdokkaista lähes kymmenen prosenttia on nuoria, joukossa mukana esimerkiksi paikallisten nuorisovaltuustojen aktiiveja.

- Keskustanuorten jäsenten määrätietoisen työn myötä melkein jokaisessa kunnassa on nuoria keskustalaisia ehdokkaita. Sen myötä olemme epäilemättä näiden vaalien vaikuttavin poliittinen nuorisoliike, toteaa Keskustanuorten pääsihteeri Antti Siika-aho.

Keskustanuorten puheenjohtaja, Asikkalassa ehdolla oleva Hilkka Kemppi on luotsaamassa sadat nuoret ehdokkaat vaaleihin intoa puhkuen:

- Kuntavaalit ovat tulevaisuusvaalit, jotka viitoittavat Suomen suuntaa. Aiomme tuoda kuntiin vahvan viestin niiden elinvoimamahdollisuuksista tarjoamalla nostoja viime keväänä valmistuneesta Kuntavisiostamme. Tavoitteemme on, että jokaisen kunnan päättävissä elimissä on vaikuttamassa nuoria keskustalaisia rakentamassa uutta tulevaisuuden kuntaa, Kemppi linjaa.

Keskustanuoret tulee julkistamaan säännöllisesti kuntavaalitavoitteitaan maaliskuun aikana. Kuntateesit ja kuntavisio on julkaistu järjestön nettisivuilla jo aikaisemmin. Lisäksi Keskustanuorten vaaliauton Kenubiilin on määrä kiertää avittamassa nuoria ehdokkaita Suomen kunnissa. Muun muassa Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja on tukenut biokaasulla liikkuvan auton hankkimista.

Kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 9. huhtikuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 29.3. – 4.4. välisenä aikana.

Keskustanuorten kuntavisio on luettavissa täällä:

http://keskustanuoret.fi/files/185/kuntavisio.pdf


Keskustanuorten kuntateesit on luettavissa täällä:

http://keskustanuoret.fi/files/291/Kuntateesit2017_(3).pdf


Lisätiedot:


Puheenjohtaja Hilkka Kemppi, puh. 0503846820, e-mail. hilkka.kemppi@keskustanuoret.fi


Pääsihteeri Antti Siika-aho, puh. 0505754118, e-mail. antti.siika-aho@keskustanuoret.fi
Palaa otsikoihin