Milla Veteläinen

Olen Veteläisen Milla, 21-vuotias yhteiskuntatieteiden ylioppilas, Suomussalmen kunnanvaltuuston puheenjohtaja sekä aluevaltuutettu Kainuussa. Sielultani olen pohjoisen puolenpitäjä – olen juurtunut syvästi kotiseutuuni. Siksi koen tärkeänä tehdä vahvasti töitä niiden asioiden puolesta, joiden ajattelen olevan kestävän tulevaisuuden kannalta kaikista keskeisimpiä.

Politiikassa on kaikkein tärkeintä olla jotakin mieltä, ja olla jonkun puolella sekä puolesta. Haluan rakentaa sellaista Suomea, jossa työntekoa, yrittämistä, opiskelijaa ja itsensä kehittämistä arvostetaan. Suomea, jonka aarteita ovat edelleenkin sivistys ja koulutus. Suomea, jossa maa halutaan jättää seuraaville paremmassa kunnossa, kuin olemme sen itse saaneet. Tämä maa on rakennettu yhteistyöllä. Meillä ei ole varaa siihen, että ihmiset ja alueet eriintyvät toisistaan.

Eduskuntavaaleissa 2023 päätetään jälleen Suomen tulevaisuudensuunta. Näen, että tarvitsemme nyt syväluotaavaa näkemystä pinnallisuuden sijaan. Pyrin eduskuntaan, koska mielestäni ansaitsemme valoisan, tulevaisuususkoisen huomisen.