Uutiset

Opposition kannettava vastuuta tiedustelulakien käsittelyssä

suvi33


Tänään eduskunnassa käydään lähetekeskustelua suomalaisen tiedustelun tulevaisuudesta. Keskustanuoret korostaa lakien ehdotonta tarpeellisuutta ja peräänkuuluttaa oppositioltakin vastuullisuutta. Lait on saatava käsiteltyä kiireellisinä.

 

Suomi ei ole yksittäinen saareke kaukana pahasta maailmasta. Kansainväliseen rikollisuuteen, vakoiluun ja terrorismiin on myös kotimaassamme varauduttava entistä paremmin. Siksi Suomeen ollaan Sipilän hallituksen johdolla säätämässä tiedustelulakeja, jotka antaisivat Suojelupoliisille ja Puolustusvoimille lakiin säädetyt tiedusteluvaltuudet.

 

“Suojelupoliisi on arvioinut terrorismin uhan kohonneen Suomessa ja maastamme on löydetty entistä vakavampia kytköksiä terroristisiin toimijoihin. Uusi tiedustelulaki tarvitaan, jotta viranomaiset saavat välttämättömät työkalut mahdollisten tulevien terrori-iskujen ja yhteiskuntaamme koskevien uhkien estämiseen”, linjaa Keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen.

 

Tiedustelulakeja koskeva kritiikki on koskenut pääasiassa yksityisyydensuojaa. Nyt käsittelyyn tulevassa lakiesityksessä tästä on kuitenkin huolehdittu kiitettävästi - massavalvontaa ei tulla sallimaan, ja tiedustelutoimintaa valvomaan perustetaan uusi tiedusteluvaliokunta sekä erityinen tiedusteluvaltuutetun tehtävä. Siksi on olemassa kaikki edellytykset käsitellä lait kiireellisenä. Tähän kuitenkin tarvitaan viiden kuudesosan enemmistöä.

 

“Oppositiopuolueiden on nyt pohdittava, ovatko ne valmiita katsomaan omaa nenäänsä pidemmälle ja aidosti edistämään kansallista turvallisuutta. Yksityisyydensuojasta tullaan kokonaisuudessa huolehtimaan. Lait tulee ehdottomasti säätää kiireellisenä tällä vaalikaudella, koska olemme nyt jo myöhässä”, vaatii puheenjohtaja Mäkeläinen.

 

Lisätietoja

Suvi Mäkeläinen

Puheenjohtaja

Suomen Keskustanuoret

 

suvi.makelainen@keskustanuoret.fi

+358 50 384 6820Palaa otsikoihin