Uutiset

17.3.2017 15.06

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret: Asunnottomuus ei kuulu hyvinvointivaltioon!

PPkenut

Suomi on hyvinvointivaltio, joka pitää huolta niistä, jotka apua tarvitsevat. Tästä huolimatta Suomesta löytyy yksi suuri häpeäpilkku – asunnottomuus. Vuoden 2016 lopussa Suomessa oli noin 6700 asunnotonta, joista kaksi kolmasosaa pääkaupunkiseudulla ja yli puolet Helsingissä.

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret vaativat, että tähän ongelmaan herätään välittömästi. Valtakunnallisesti Keskustanuoret ovat yhtenä kuntavaaliteemana lanseeranneet asuntotakuun. Jokainen nuori keskustalainen päättäjä tulee valituksi tullessaan taistelemaan asunnottomuutta vastaan.

Ennaltaehkäisevä työ on suuressa roolissa etenkin nuorten asunnottomuuden torjumisessa. Suuri osa asunnottomista tarvitsee erityisesti neuvontaa, opastusta ja jopa kuntoutusta, jotta asuminen onnistuu. Kunnissa asunnottomuutta voidaan torjua muun muassa ennakoivilla kaavoituspäätöksillä ja huolehtimalla edullisten vuokra-asuntojen saatavuudesta.

- On ehdottoman tärkeää, että työtä asunnottomuuden kitkemiseksi tehdään. Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret järjestivät yhdessä Oulunseudun Nuorisoasuntoyhdistys ry:n ja Ehyt ry:n kanssa asunnottomuusillan, jossa pääsimme pureutumaan aiheeseen syvemmin. Illan alustajat korostivat juuri ennaltaehkäisevää työtä sekä palveluketjujen sujuvuutta terveydenhuollon ja kuntoutustoiminnan välillä, kertovat piirin puheenjohtaja Hanna Markkanen ja johtokunnan jäsen Valtteri Paakki.

Työ pelkästään kunnissa ei riitä. Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri vaatii, että jos ja kun hallitus lisää ministereiden määrää, pohditaan hallituksessa erikseen asuntoministerin nimittämistä. Asuntomarkkinat ovat kaikin puolin tällä hetkellä myllerryksessä ja nyt, jos koskaan, valtiovallalta kaivataan toimia.

 

Lue lisää asuntotakuusta:

http://keskustanuoret.fi/ajankohtaista/asuntotakuu_-_kuntien_taattava_asunto_kaikille_nuorille.609.news

 

Lisätietoja:
Hanna Markkanen / Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret, 050 571 5502
Valtteri Paakki / Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret, 044 988 0622


Palaa otsikoihin