Uutiset

Puhdas ruoka on myös valinta

reetta5

Näiden ruokakohujen jälkeen alan pakostakin miettimään vieläkö kotimaista maataloutta alas ajavat ihmiset pitävät kiinni mielipiteestään. Liedelläni porisee parhaillaan paikallisista raaka-aineista tehty hirvenlihakeitto.

Olen ärsyttämiseen asti puhunut siitä, että meillä syödään mahdollisimman pitkälle kotimaista ja mielellään lähituotettua ruokaa. Ulkomaalaisia liha- ja maitotuotteita meillä ei syödä lainkaan. Myös viljatuotteet alkavat olla täysin kotimaisia. Usein lähipiiri kysyykin miksi olen niin tarkka, miten sinulla riittää rahat ja eikö tuo ole täysin hölmöä? Olen tarkka siksi, että haluan syödä joka osa-alueella puhtaasti ja eettisesti tuotettua ruokaa. Minun viljatuotteisiin ei ole käytetty sitä puhdasta vettä, joka olisi tarvittu paikallisten juomavedeksi eikä bataattiranskalaisten sijaan perunasta valmistettuja ranskalaisia ole tuotu ensin laivalla jostakin.

Koen, että puhtaan ruoan syöminen on myös valinta mihin rahansa sijoittaa. En tee vuosittaista ulkomaanmatkaa enkä kulje yöelämässä juurikaan. Sijoitan rahani ennemmin metsästys- ja kalastusreissuihin sekä kaupassa tehtäviin ruokaostoksiin. Elämä on täynnä valintoja ja olen valintani tehnyt. Minusta minun tai kenenkään kotimaista ruokaa syövän ei pitäisi joutua selittämään turvallisen ruoan syömistä kenellekään.

Suomalainen ruoka on tutkitusti puhdasta ja eettisesti tuotettua. Toivottavasti jokainen pohtii näiden kohujen jälkeen omia ruokatottumuksia. Ei ainoastaan lihatuotteiden kohdalla vaan myös muiden ruokatuotteiden kohdalla. 

Kirjoittaja on Keskustanuorten varapuheenjohtaja

P.s. Kuvassa asuinkylällä olevan tilan hieho. Haen tilalta lihatuotteita ja ternimaitoa.

reetanlehmä


Palaa otsikoihin