Uutiset

Tällainen on oikeanlainen nainen


inkerireettasuvi

Nainen on kaunis, herkkä, tunteellinen ja hoivaava ihmisolento, joka on luotu maailmaan täyttääkseen tehtävänsä äitinä. Tällainen on oikeanlainen nainen. Vai onko?

 

Yhteiskunnallinen keskustelu on viime viikkoina pyörinyt paljon perheiden, äitiyden ja sitä kautta myös naiseuden ympärillä. Kaikilla tuntuu olevan mielipide siitä, millainen on oikeanlainen, täydellinen nainen ja äiti. Tätä tapahtuu erityisesti poliitikoiden suulla. Jos nainen jää kotiin lasten kanssa, jotkut näkevät hänet yhteiskunnan elättinä, joka ei tee “oikeaa työtä.” Jos nainen on kova tekemään uraa ja on samanaikaisesti äiti, hän varmasti laiminlyö lastensa kasvatuksen. Jos nainen ei haluakaan hankkia lapsia, hän ei joidenkin mielestä toteuta yhteiskunnallista velvollisuuttaan.

 

Nuorina naisina törmäämme usein tämän takia riittämättömyyden tunteeseen. Yhteiskunnallinen ilmapiiri ympärillämme asettaa kauhean määrän paineita harteillemme. Pitäisi olla sitä ja tätä ja tuota, ja mielellään vielä täyttää yhteiskunnan luomat ulkoiset kriteerit. Sosiaalinen media on lisännyt painetta antaa kuva elämästä, joka koostuu täydellisestä arjesta, urasta, parisuhteesta ja ulkonäöstä. Tällainen yhteiskunta ajaa monen nuoren tytön ja naisen ahdinkoon, lopulta sairastuttaa. Syömishäiriöt, mielenterveyden ongelmat, alkoholin liikakäyttö ja erilaiset lääkeriippuvuudet ovat esimerkkejä kovien suorituspaineiden seurauksista.

 

Meidän viestimme on, että jokainen meistä on täydellinen ja riittävä, juuri sellaisena kuin on.

 

“Tehän ootte jo oikein, kun te ootte vaan just noin. Kaikki mitä te teette, ja se miten te ootte”, laulaa PMMP. Ja se on muuten just näin.

 

Hyvää naistenpäivää!


Suvi Mäkeläinen

Puheenjohtaja


Reetta Paukkunen 

Varapuheenjohtaja 


Inkeri Sundberg

Pääsihteeri
Palaa otsikoihin