Uutiset

Tettiläisenä Keskustanuorissa

iidakoponen
Hei, olen Iida Koponen Tuusulasta. Meillä on ysiluokalla kahden viikon TET-jakso. Alun perin hain eduskuntaan, mutta sieltä ei aivan toivomani kaltaista paikkaa avautunut, joten päätin etsiä jotain muuta. Keskuskustanuoret tulikin vastaan nettiä tutkiessani ja täältä sain paikan viikoksi. Viime viikon olin keskustan puoluetoimistolla, jolla pääsin tutustumaan esimerkiksi arkistoon (se ei ollut läheskään tylsää vaikka niin voisi luulla) ja puoluevaltuuston kokoukseen. Tämä viikko jatkui samantapaisena keskustanuorilla.

Maanantaina tein pientä somekatsausta eri somekanavien seuraajamääristä ja iltapäivällä pääsin käymään eduskunnassa Antti Kaikkosen avustajan Sonja Huttusen kanssa.

Tiistaina tutustuin Keskustanuorten kansainvälisten kattojärjestöihin NCF:ään, LYMEC:iin ja IFLRY:n. Iltapäivällä Sonja Huttunen tuli käymään toimistolla oman tet-harjoittelijansa kanssa. Pääsin itsekin sitten heidän mukana eduskuntaan seuraamaan istuntoa.

Keskiviikkona pääsin käymään sosiaali- ja terveysministeriössä, jossa pääsihteeri Antti Siika-ahon kanssa tapasimme ministeri Annika Saarikon avustajan Noora Hammarin, jonka kanssa pääsimme keskustelemaan hänen kansainvälisestä toiminnastaan.

Tänään torstaina puoluetoimistolla oli työvaliokunnan kokous, jossa näin esimerkiksi pääministerimme Juha Sipilän.  

Viimeisenä päivänäni, perjantaina autan Uudenmaanpiirin toiminnanjohtajaa alueen satavuotisjuhlan ja syyskokous materiaalien kuljetuksessa.

Näiden viikkojen aikana olen oppinut paljon; miten tätä maata pyöritetään ja ettei poliitikkoja arvosteta tarpeeksi, etteivät ihmiset tiedä kuinka paljon he raatavat, monesti enemmän kuin monet muut. Mediasta poliitikoista saa hyvin kovan kuvan, mutta täällä heitä nähdessäni huomaan etteivät he todellakaan ole tällaisia. Vaikka kiire on kova, olivat kaikki hyvin ystävällisiä ja hauskoja. Opin myös pienempiä, mutta erittäin hyödyllisiä taitoja mm. skannaamaan ;)  

Tämä lyhyt jakso opetti minulle paljon ja avarsi näkemyksiäni myös politiikan pariin. Tet- jaksoni sujui hyvin näiden mukavien ihmisten parissa! Voisin hyvin kuvitella tulevaisuudessa työskenteleväni tämän kaltaisessa työssä.

Kiitos paljon!


Palaa otsikoihin