Uutiset

Ystävänpäivä

Ystävänpäivänä muistetaan rakkaita ja läheisiä ihmisiä ympäri maailman postikortein, halauksin ja suklaakonvehdein. Vaikka Suomessa merkkipäivä ei ole saanut niin suuria mittasuhteita kuin joissain länsimaissa, se on hyvä ajankohta pysähtyä hetkeksi miettimään niin ystäviä ja muita lähimmäisiä, kuin satunnaisia kohtaamisia arjen lomassa.

Jokaisen ihmisen arkea rytmittävät erilaiset ihmisten kohtaamiset. Tapahtuivatpa ne töissä, kotona, kaupassa tai harrastuksissa, niin ne vaikuttavat omaan hyvinvointiimme ja mielentilaamme. Antoisa kahvipöytäkeskustelu tai iloinen kaupan kassa voivat pelastaa päivämme, kun taas koulukiusaaja tai kiukkuinen puoliso voivat pilata sen.

Epämiellyttävä kohtaaminen saattaa olla oire negatiivisista tunteista tai aiemmista huonoista kokemuksista. Ihminen on lähtökohtaisesti hyvä ja ystävällinen olento, jota kokemukset ja vaikutteet muokkaavat. Tämän ajatuksen omaksuminen tekee vuorovaikutuksesta helpompaa niin kotona, politiikassa kuin kaupan jonossakin.

Kaikki nämä kohtaamiset vaikuttavat merkittävästi hyvinvointiimme. Vaikka yhteiskunta pitää huolta heistä, jotka eivät itse siihen kykene, vaatii kokonaisvaltainen hyvinvointi hyväksytyksi tulemista jokapäiväisissä tilanteissa. Jokaisella meistä on oma vastuumme siitä, millä asenteella saavumme näihin tilanteisiin. Voit joka päivä valita uudestaan, oletko pelastaja vai pilaaja.

Todelliset supersankarit käärivät hihansa ja osallistuvat Keskustanuorten 100 päivää vapaaehtoistyötä -kampanjaan. Ystävänpäivän tunnelmissa vapaaehtoistyön kohteeksi kannattaa valita yhteisö, jonka toimintaan olet valmis astumaan ennakkoluulottomasti yhden päivän ajaksi.

“Jos menet ja etsit ystävää, joudut huomaamaan että heitä on harvassa. Mutta jos menet ollaksesi itse ystävä jollekulle, huomaat että ystäviä löytyy joka paikasta.” -Zig Ziglar

#huolenpitoa #100päivää

Tuija Patana

Liittohallituksen varajäsen

Palaa otsikoihin