Voisitko sinä olla tämän kevään tähti?

Blogit perjantai 26.02.2021

Lähtisitkö mukaan ehdokasmatkalle? Matkalle, jonka lupaan antavan sinulle enemmän kuin se ottaa. Matkalle, joka on yhteiskunnallisesti merkittävä. Ja matkalle, joka voi yllättää sinut postitiivisesti. Sinun ääntäsi ja mielipidettäsi kaivataan kuntasi päätöksenteossa!

Hanna

Kuntasi tarvitsee uteliaisuuttasi

Blogit perjantai 19.02.2021

Ajattelen niin, että utelias mieli ajaa eteenpäin. Kykyä ja halua oppia uutta ja ymmärtää, olla utelias erilaisten asioiden ja ilmiöiden edessä. Sellaista tarvitaan politiikassa, koska yhteiskunnallisen muutoksen tekeminen vaatii aina kiinnostusta kehittää ja kokeilla uutta.

Kuntiemme tulevaisuus ratkaistaan tänä keväänä

Blogit perjantai 12.02.2021

Paikallinen keskustelu kuntien tulevaisuudesta on nyt ajankohtaisempaa kuin pitkään aikaan. Kaikista haasteista huolimatta monet uudet ilmiöt, kuten etätyön- ja opiskelun yleistyminen, kotimaan matkailun lisääntyminen ja puhtaan energian innovaatiot luovat koko maalle uusia edellytyksiä elinvoimaiseen tulevaisuuteen. On kiinni paikallisista toimijoista, tullaanko näitä asioita hyödyntämään kunnissa.

Kipinää kiertotaloudesta

Blogit torstai 04.02.2021

Keskustanuorten mielestä kiertotaloudessa piilee suuri mahdollisuus. Kiertotaloutta voidaan edistää kunnissa ja kaupungeissa kestävillä julkisilla hankinnoilla, fiksulla omistajapolitiikalla sekä aktivoimalla ja tukemalla alueen yrityksiä ja yhteisöjä kiertotaloustyöhön.

metsä ylhäältäpäin kuvattuna

Puu on ratkaisu, ei ongelma

Blogit tiistai 02.02.2021

Puu on huikea uusiutuva luonnonvara. Sen avulla kykenemme tuottamaan hyödykkeitä kasvavaan kysyntään ja korvaamaan fossiilisia päästöjä lisääviä tuotteita.

rattaat, jotka pyörivät eteenpäin

Kuplautuva kuntatalous on mahtava asia!

Blogit maanantai 25.01.2021

Ainoa pelastuksemme lepää yrityksissä. Kuntien on nyt ruvettava tekemään kaikkensa houkutellaakseen yrityksiä investoimaan kotikuntaansa. Pidetään huolta, että yrityksillä on kaikki ne palvelut mitä tarvitsevat toimiakseen.

tumma maisema, jossa näkyy valoja

Vähemmän valo- ja melusaastetta enemmän hyvinvointia

Blogit torstai 21.01.2021

Valosaaste on keinovaloa, josta aiheutuu haittaa ekosysteemeille tai ihmisten terveydelle tai viihtyvyydelle. Melusaaste on taas esimerkiksi tieliikennemelua tai ympäristömelua, joka aiheuttaa myös edellä mainittuja haittoja terveyteen ja viihtyvyyteen. Valo- ja melusaasteet ovat erityisesti isoissa kaupungeissa havaittu ongelma. Keskustanuorten mielestä kunnissa ja kaupungeissa on vähennettävä̈ valo- ja melusaastetta kaavoituksella, tiesuunnittelussa, omissa kiinteistöissään ja muissa hankkeissa. Suomessa …

PERHE

Perheiden palvelut yhdeltä luukulta

Blogit torstai 14.01.2021

Jokainen perhe ja perhetilanne on ainutkertainen. Meillä on perheitä, joissa voidaan hyvin, mutta yhtälailla meillä on perheitä, joissa tarvitaan tukea. Avun pyytämiseen tuntuu liittyvän stigma epäonnistumisesta.