Ruokolahden kokous
17.11.2018 15.36

Etelä-Karjalan Keskustanuoret huolissaan Karjalan Piiristä

Keskustan Karjalan piiri valitsi perjantaina 16.11. Ruokolahdella syyskokouksessaan eduskuntavaaliehdokkaansa. Piirin puheenjohtaja Jouni Kemppi kirjoitti olevansa ”erittäin iloinen ehdokasasettelumme onnistumisesta”.  Jouni kertoo myös, kuinka ”ehdokkailtamme löytyy erittäin monipuolista ammattiosaamista ja he täydentävät hienosti toinen toistaan”. Tähän lopputulemaan olisi päädytty joka tapauksessa, sillä kaikki ehdokasehdokkaat olivat hyviä ja omasivat laaja-alaista osaamista.

Etelä-Karjalan Keskustanuorten mielestä Karjalan piirin ehdokasasettelu on epäonnistunut.

Kaakkois-Suomen vaalipiirin nimetyissä ehdokkaissa on tällä hetkellä vain yksi nuori ehdokas. Karjalan piiri ei nimennyt ehdokkaaksi yhtään nuorta – nuorin ehdokas on 40-vuotias ja ehdokkaiden keski-ikä 55 vuotta. Vuoden 2015 vaaleissa piiri nimesi yhden (1) nuoren ehdokkaan ja ehdokkaiden keski-ikä oli 49 vuotta. Vuonna 2015 Kaakkois-Suomen vaalipiirissä oli ehdolla kaksi (2) nuorta. Sitä edellisissä vuoden 2011 vaaleissa nykyisen Karjalan piirin alueelta oli kaksi (2) nuorta ehdokasta ja Kymen vaalipiiristä viisi (5) nuorta.

Faktat ja numerot eivät valehtele, ja tilanne näyttää erittäin huonolta ja nololta Karjalan Keskustalle. Erityisesti, kun julkisuudessa on puhuttu Keskustassa meneillään olevasta sukupolvenvaihdoksesta ja siitä, kuinka ”nuorissa on tulevaisuus”.  Tuo lause kuultiin myös kokouksessa ehdokasehdokkaiden suusta, ja tässä lopputulos.

Huomioitavaa on myös, että mm. Kokoomus on asettanut Etelä-Karjalassa 2 nuorta ehdokasta. Vihreiden ehdokkaita vielä odotetaan.

Ikä ja sukupuoli eivät määritä ihmistä, mutta ehdokasasettelussa niillä on suuri merkitys. Ylisukupolvellisuus on yksi keskeinen Keskustan arvo. Tiputtamalla nuoret pois toiminnasta ja keski-ikää nostamalla on vaikea nähdä tämän arvon toteutuvan.

Kentällä ihmetellään ja harmitellaan, kun nuoria ei saada toimintaan mukaan. Etelä-Karjalan Keskustanuorten mielestä piirissä on nyt vakavan pohdinnan paikka.

Etelä-Karjalan Keskustanuoret ovat erittäin huolissaan vallitsevasta ilmiöstä, jossa nuorten osuus eduskuntavaaliehdokkaista on vähentynyt pyöreään nollaan ja edellyttää Keskustan Karjalan piiriltä vastinetta sekä toimintaa tilanteen korjaamiseksi.

Etelä-Karjalan Keskustanuoret toivottavat valituille ehdokkaille onnea ja menestystä!


Palaa otsikoihin