Etelä-Pohjanmaan uutiset

11.12.2017 13.41

Maakunnallinen nuorisovaltuusto Etelä-Pohjanmaalle.

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret haluaa olla mukana rakentamassa edistyksellisen Etelä-Pohjanmaan. Sote- ja maakuntauudistuksen avulla tulee kasvattaa Etelä-Pohjanmaan aluebrändiä, lisätä kansalaisten osallisuutta ja mahdollistaa nuorten työllistyminen Etelä-Pohjanmaalle.

Tarvitsemme Etelä-Pohjanmaalle maakunnallisen nuorisovaltuuston, jonka avulla nuoret pääsevät osaksi maakunnan rakentamista. Nuoriso- ja kansalaisjärjestöt tulee ottaa vahvasti mukaan maakuntien valmisteluun. Tarvitaan osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja pohjalaista pöhinää valmisteluun.Sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstövaikutukset kohdistuvat mittavasti myös nuoriin, sillä samalla esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden harjoittelusopimukset purkautuvat. Maakuntahallintoa rakentaessa tarvitaan hyvää henkilöstöpolitiikkaa, jossa työpaikkoja ei keskitetä vain Seinäjoelle.

Maakuntien tulee luoda omat trainee-ohjelmat, joilla tarjotaan harjoittelupaikkoja maakunnan korkeakouluopiskelijoille esimerkiksi hallintoon, viestintään ja palveluiden tuottamiseen. Maakuntien tulisi myös tarjota laaja määrä kesätyöpaikkoja ja jo maakuntastrategiassa tulisi huomioida nuorten osaamisen hyödyntäminen.

Lisätietoja: Henni SippolaEtelä-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtajapuh. 040-7569418

Tero VuorenmäkiEtelä-Pohjanmaan keskustanuorten varapuheenjohtajaPuh. 0445837836


Palaa otsikoihin