Etelä-Savon uutiset

12.11.2017 13.48

Etelä-Savon ja Itä-Savon Keskustanuoret yhdistyvät – Luukkonen puheenjohtajaksi

ES-syyskokous-17-2
Toiminnanjohtaja Anna-Leena Veteläinen (vas.), uusi puheenjohtaja Lotta Luukkonen ja uusi varapuheenjohtaja Henna Tanttu
Etelä-Savon Keskustanuorten syyskokous valitsi lauantaina 11. marraskuuta Mikkelissä uudeksi puheenjohtajakseen Lotta Luukkosen. 24-vuotias Luukkonen asuu Mikkelissä ja työskentelee lastentarhanopettajana. Tänä vuonna Luukkonen on toiminut Etelä-Savon Keskustanuorten varapuheenjohtajana. 

Puheenjohtajakaudellaan Luukkonen haluaa keskittyä Etelä-Savon Keskustanuorten toiminnassa jäsenhankintaan sekä tuleviin presidentin- ja maakuntavaaleihin. 

– Päätimme syyskokouksessa tukea Matti Vanhasta presidentiksi. Tulevalla presidentillä tulee olla lyömätön ulko- ja turvallisuuspoliittinen osaaminen sekä vahvuutta johtaa tätä maata, ja Vanhasessa yhdistyy nämä ominaisuudet. Toivon nuortenkin heräävän tuleviin vaaleihin ja osallistuvan rohkeasti poliittiseen keskusteluun, Luukkonen sanoo. 

Etelä-Savon Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi valittiin 22-vuotias mikkeliläinen tradenomiopiskelija Henna Tanttu. 

Johtokuntaan valittiin Milja Hostikka, Jesse Härkönen ja Tuukka Suomalainen Savonlinnasta, Erkki Alanen ja Anu Rantama Mikkelistä sekä Eetu Nissinen Sulkavalta. 

Johtokunnan varajäseniksi valittiin Heli Hänninen, Laura Hämäläinen ja Rosa Haikarainen Mikkelistä sekä Aada Ruhanen Hirvensalmelta. Johtokunnan toimikausi on yksi vuosi ja se alkaa ensi vuoden alusta. 

Syyskokous oli historiallinen tapahtuma, sillä sen myötä Etelä-Savon ja Itä-Savon Keskustanuorten piirijärjestöt päättivät yhdistyä vuodenvaihteessa. Yhdistymistä on pohjustettu loppuvuoden aikana ja lopullinen päätös syntyi syyskokouksen yhteydessä. 

– Haluamme yhdistymisellä näyttää esimerkkiä sille, että koko maakunta voi toimia yhdessä. Alueiden on turha kilpailla keskenään, vaan voimme hyödyntää niiden erilaisia vahvuuksia. Yhtenäisenä piirijärjestönä on myös hyvä suunnata kohti ensi syksynä siintäviä maakuntavaaleja, Luukkonen kiteyttää. 


Lisätietoja: 

Heli Hänninen, puheenjohtaja
050 439 6046, poppe.hanninen(at)gmail.com

Lotta Luukkonen, puheenjohtaja 1.1.2018 alkaen
050 413 4567, luukkonen.lotta(at)gmail.com 

Anna-Leena Veteläinen, toiminnanjohtaja
050 443 7229, etela-savo(at)keskustanuoret.fi


Palaa otsikoihin