Etelä-Savon uutiset

21.11.2018 14.00

Etelä-Savon Keskustanuoret: Laura Hämäläinen eduskuntavaaleihin ja Juho Kekäläinen eurovaaleihin

hamalainen_kekalainen
Laura Hämäläinen ja Juho Kekäläinen.

Keskustanuorten Etelä-Savon piiri tukee mikkeliläisen Laura Hämäläisen eduskuntavaaliehdokkuutta. Hämäläinen on 23-vuotias yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja puheviestinnän maisteriopiskelija Tampereen yliopistossa. 

Hämäläinen toimii kaupunginvaltuutettuna sekä jäsenenä hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnassa Mikkelissä. Opiskelukaupungissaan Tampereella hän vaikuttaa Tampereen opiskelevien keskustalaisten puheenjohtajana ja ensi vuodelle luvassa on myös valtakunnallinen luottamustehtävä Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajana. Hämäläinen on lisäksi aiemmin toiminut mm. Etelä-Savon Keskustanuorten puheenjohtajana ja Keskustan puoluevaltuutettuna. 

– Kevään vaaleissa on käsillä todellisia tulevaisuuden kysymyksiä. Peräänkuulutan vahvaa ylisukupolvista politiikkaa sekä ilmastokysymyksissä, sosiaaliturvan tulevaisuudessa että työelämän uudessa murroksessa, tuore eduskuntavaaliehdokas Hämäläinen linjaa. 

Etelä-Savon Keskustanuoret tukee myös lappeenrantalaista Juho Kekäläistä eurovaaliehdokkaaksi. Kekäläinen opiskelee ympäristötekniikkaa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. 

– Tarvitsemme asiapohjaista ja rakentavaa, mutta samalla käytännönläheistä ja ratkaisukeskeistä otetta Euroopan unionin asioissa. Pyrinkin nyt vaalien kautta tuomaan tämän tapaista asennetta vaalikentille. Haluan myös kuulla laajasti eri yhteiskunnallisten toimijoiden, ihmisten ja kansalaisjärjestöjen näkemyksiä ja ottaa ne huomioon omassa sanomassani, Kekäläinen sanoo. 

Kekäläisellä on järjestötaustaa kansainvälisistä asioista, sillä hän on toiminut mm. Pohjoismaiden Keskustanuorten varapuheenjohtajana, Kaakkois-Suomen YK-yhdistyksen puheenjohtajana ja YK-nuorten hallituksessa. Lisäksi hän on toiminut Etelä-Karjalan Keskustanuorten puheenjohtajana ja ylioppilaskuntansa hallituksessa ja edustajistossa. 

– Näiden kahden nuoren ehdokkaan takana on helppo seistä, sillä molemmilla on jo vahvoja näyttöjä osaamisestaan. He ovat innovatiivisia ja motivoituneita politiikan tekijöitä, Etelä-Savon Keskustanuorten puheenjohtaja Lotta Luukkonen huomauttaa. 

Keskustan Etelä-Savon piiri nimesi 13. marraskuuta Hämäläisen eduskuntavaaliehdokkaaksi Kaakkois-Suomen vaalipiiriin syyskokouksessaan Mikkelissä. Keskustan puoluevaltuusto puolestaan asettaa eurovaaliehdokkaita 24.–25. marraskuuta pidettävässä puoluevaltuuston syyskokouksessa Turussa. 

Etelä-Savon Keskustanuoret 

Lisätietoja 
puheenjohtaja Lotta Luukkonen 
puh. 050 413 4567 tai luukkonen.lotta(at)gmail.com 


Palaa otsikoihin