Etelä-Savon uutiset

27.11.2017 14.57

Etelä-Savon Keskustanuoret: Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumisesta huolehdittava!

prideKeskustanuoret päätti liittyä Seta ry:n kannatusjäseneksi lokakuussa järjestetyssä liittokokouksessaan, joka on Keskustanuorten ylin päättävä elin. Tämän innoittamana myös Etelä-Savon Keskustanuoret oli mukana viime lauantaina 25.11. järjestetyssä historian ensimmäisessä Mikkeli Pride -tapahtumassa.

Keskustanuorilla on neljä arvoa, joista yksi on yhdenvertaisuus. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat toiminnan kulmakiviä. Niiden eteen tehdään jatkuvasti töitä ja Keskustanuoret haluaa nostaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ääntä kuuluviin yhä enemmän.

– Emme saa tuudittautua siihen kuinka hyvin tasa-arvo on jo toteutunut Suomessa. Meidän pitää edelleen aktiivisesti edistää tasa-arvoa ja varmistaa sen toteutuminen, myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohdalla, Etelä-Savon Keskustanuorten puheenjohtaja Heli Hänninen muistuttaa.

Etelä-Savon Keskustanuoret on aikaisemmin tehnyt muun muassa aloitteen Keskustan puoluekokoukselle vaatien Suomeen kolmatta sukupuolta, joka lisäisi intersukupuolisten henkilöiden tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Aloite menikin puoluekokouksessa läpi ja on nyt puolueen virallinen kanta. 


Lisätietoja: 

Heli Hänninen 
puheenjohtaja, Etelä-Savon Keskustanuoret 
puh. 050 439 6046 
poppe.hanninen(at)gmail.com 


Palaa otsikoihin