Uutiset

29.5.2018 14.30

Helsingin Keskustanuoret: Keskustajärjestöt mielenterveyden ensiapukurssille

Helsingin Keskustanuoret ehdottaa, että keskustan ja puolueen sisarjärjestöjen johtajille ja työntekijöille tarjotaan vuosittain mahdollisuus osallistua mielenterveyden ensiapu -koulutukseen. 


Joka toinen suomalainen sairastuu elämänsä aikana mielenterveyden häiriöön. Mielenterveydestä huolehtiminen on tärkeää myös politiikassa ja puoluetyössä. 


Keskustajärjestöissä työskentelee sekä työsuhteessa olevia toiminnanjohtajia että vapaaehtoisia, jotka osallistuvat toimintaan usein päivätyönsä tai opintojen ohella. Monessa tapauksessa muutamille vapaaehtoisille keskittyy paljon tehtäviä ja vastuuta. Yhdistyksen toiminnan johtaminen, päättäjänä toimiminen, vaalikampanjointi, politiikan seuraaminen ja viestintä some-ajassa ovat aikaa vieviä ja vaativia tehtäviä. 


– Keskustan on omassa toiminnassaan näytettävä esimerkkiä ja tuettava jäsentensä ja työntekijöidensä jaksamista. Järjestöissä tulisi osata tunnistaa liiallinen stressi ja uupuminen ajoissa, Helsingin Keskustanuorten puheenjohtaja Liina Tiusanen painottaa.


Suomen Mielenterveysseuran kehittämät mielenterveyden ensiapu -koulutukset antavat valmiuksia edistää omaa ja läheisten mielenterveyttä ja auttavat mielenterveysongelmien tunnistamisessa. 


– Toivomme, että erityisesti puoluesihteeriehdokkaat ottavat kampanjoissaan kantaa siihen, miten keskustan työntekijöiden ja vapaaehtoisten jaksamista voidaan tukea. 


Ajatus mielenterveyden tukemisesta järjestötoiminnassa on noussut esiin Helsingin Keskustanuorten mielenterveystyöryhmässä. Nuorten mielenterveys on Helsingin Keskustanuorten vuoden 2018 kärkiteema.

Lisätietoja:

Liina Tiusanen
Puheenjohtaja, Helsingin Keskustanuoret
050 9179653


Palaa otsikoihin