Uutiset

31.8.2018 16.00

Helsingin Keskustanuoret: Nuorilta ei saa leikata!

Helsingin kaupungin valmistelemia leikkauksia nuorten palveluihin ja nuorisotyöhön ei saa toteuttaa. Tänään julkisuuteen vuotaneiden suunnitelmien mukaan kaupunki on laatinut 7 miljoonan euron leikkauslistan kulttuuri- ja liikuntapalveluiden toimialalle. Siihen sisältyy muun muassa Roihuvuoren ja Pakilan nuorisotalojen ja Kaapelitehtaan treenitilojen sulkeminen ja monien liikunta- ja kulttuuripalveluiden aukiolon ja kunnossapidon rajoittamista. Kaikkein huolestuttavin leikkauskohde on nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn suunniteltu 300 000 euron leikkaus.
 
Helsingin kaupunkia johdetaan väärällä arvopohjalla. Tälle vuodelle tehtiin 0,5 prosenttiyksikön kunnallisverotuksen alennus ja heti seuraavana vuonna aiotaan leikata liikunta- ja kulttuuripalveluista. Leikkausten perusteena on kaupungin tuottavuustavoite ja sen mukaan tehty tiukka talouden raami. Veronalennukset ja tuottavuus menevät nyt nuorten palveluiden edelle päätöksenteossa. 
 
On väärin tehdä verohelpotuksia ja samaan aikaan toteuttaa leikkauksia niiltä nuorilta, joille kaupungin palveluilla on suuri merkitys. Helsingin keskustanuoret vaativat jo viime vuonna talousarviosta päätettäessä, että veronalennusten sijaan liikkumavaraa käytetään kaupungin palveluiden parantamiseen. 
 
Helsingin kaupungin on laitettava päätöksenteossaan asiat tärkeysjärjestykseen ja etsittävä keinot nuorten palveluiden ja syrjäytymisen ehkäisyn resurssien turvaamiseen.

Liina Tiusanen
Puheenjohtaja
050 9179 653

Sakari Tuomisto
Varapuheenjohtaja

Helsingin Keskustanuoret

Palaa otsikoihin