Uutiset

21.8.2018 13.00

Helsingin Keskustanuoret: Nuorten jengiytymistä pitää ehkäistä

Helsingin keskustanuoret toivovat, että Helsingin kaupunki ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ryhtyvät selvittämään nykypäivän jengiytymistä aiheuttavia sosiaalisia tekijöitä ja etsimään ratkaisuja niiden ennaltaehkäisyyn.


Ruotsissa tapahtuneet viime päivien autopalot ovat herättäneet pelkoa Suomessakin ja monet ovat hätäilleet vaarallisen jengikulttuurin leviämisestä myös tänne. Helsingin keskustanuoret eivät tahdo nostaa turhaan pelkotiloja, mutta korostaa sosiaalisiin ongelmiin tarttumisen tärkeyttä ja ennaltaehkäisyä.


Helsingin keskustanuoret tahtovat, että Helsingin jokainen lähiö on yhtä turvallinen ja että niissä asuvilla nuorilla on saatavilla samat palvelut. Helsingin kaupungin on seurattava nuorten palveluiden saatavuutta ja käyttöä kaupunginosakohtaisesti ja kohdistettava lisäresursseja niin, että niitä kipeimmin tarvitsevat alueet ja koulut niitä saavat.


Sisäministeri Mykkänen (kok.) on ehdottanut poliisien lisäämistä ratkaisuna ongelmalähiöiden ja jengiytyvien nuorten ongelmien ratkaisuun. Helsingin keskustanuoret näkee ensisijaisena ratkaisuna jengiytymisen sosiaalisten taustojen selvittämisen ja ratkaisemisen. Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Antti Hyyryläisen mukaan katujengien syntyä selittävät ennen kaikkea sosiaaliset olosuhteet. Siksi kehotamme ministeri Saarikkoa tarttumaan ongelmaan. 


Helsingin keskustanuoret ovat ehdottaneet vuosittaisten mielenterveyden tukikeskustelujen tarjoamista nuorille. Ne tarjoaisivat vaikeuksissa olevalle nuorelle turvallisen paikan keskustella tuntemuksistaan ja toimisivat varmasti myös eriytymistä ja jengiytymistä ennaltaehkäisevinä toimenpiteinä.


Lisätietoja:


Sakari Tuomisto
Varapuheenjohtaja, Helsingin Keskustanuoret
0400 531607

Palaa otsikoihin