Uutiset

14.2.2018 13.00

Helsingin Keskustanuoret: Ympäristölle haitallista muovin käyttöä on rajoitettava

Helsingin Keskustanuoret vaativat, että Suomessa aletaan pikimmiten valmistella säädöksiä ympäristölle ja ilmastolle haitallisen muovijätteen vähentämiseksi. Mikromuovien ja muovipussien kiellon valmistelu voitaisiin aloittaa jo tällä hallituskaudella. Lisäksi on alettava etsiä määrätietoisesti keinoja muun muovijätteen vähentämiseksi ja kierrätyksen tehostamiseksi.

Muovista 99% valmistetaan fossiilisesta öljystä ja käytön jälkeen syntyvästä jätteestä vain murto-osa pystytään kierrättämään. Suurin osa muovijätteestä poltetaan, haudataan kaatopaikoille tai huuhtoutuu mereen. Tilanne on kestämätön.

Helsingin Keskustanuoret kiittävät energia- ja ympäristöministeri sekä Helsingin varakaupunginvaltuutettu Kimmo Tiilikaista (kesk.) ja elinkeinoministeri Mika Lintilää (kesk.) siitä, että he aloittivat vuoden alussa selvitystyön muovien käytön ja ympäristöhaittojen vähentämiseksi. Kannustamme heitä määrätietoisiin ja rohkeisiin päätöksiin tässä työssään.

Ympäristön pelastaminen on Sipilän hallituksessa jäänyt käytännössä keskustan tehtäväksi. Kokoomuksen valmius rohkeaan ympäristöpolitiikkaan on ollut heikkoa, koska verojen alentaminen ja yksityisten terveysfirmojen tahdon palveleminen on heille tärkeämpää. Sinisetkään eivät juuri ole osoittaneet kiinnostusta ympäristöasioihin. Keskustalla on nyt tilaisuus todistaa kestävän ympäristöajattelunsa voima.


Lisätietoja:

Liina Tiusanen
Puheenjohtaja, Helsingin Keskustanuoret
liina.tiusanen@gmail.com
050 9179653

Sakari Tuomisto
Varapuheenjohtaja, Helsingin Keskustanuoret


Palaa otsikoihin