Uutiset

5.2.2018 12.00

Keski-Helsingin Keskustanuoret: Kaupunkipurot kuntoon

Keski-Helsingin Keskustanuoret vaativat, että Helsingin kaupunki jatkaa määrätietoisia toimenpiteitä kaupunkipurojen huonon kunnon korjaamiseksi ja palauttamiseksi mahdollisimman puhtaaseen luonnontilaan. Voimassa olevat hulevesi- ja pienvesistöstrategiat määrittelevät toimenpiteet kaupungin alueen purojen kunnon parantamiseksi ja niiden toteutusta ei tule lykätä.

PuroHaaga2Tänään uutisoitiin Hämeenlinnanväylän vierellä virtaavan Haaganpuron penkan romahtamisesta. Kuluneiden kahden vuoden aikana purossa on tapahtunut myös kaksi öljyonnettomuutta. Jokainen näistä onnettomuuksista on vahingoittanut puron lajistoa ja luonnollista virtausta.

 Haaganpurossa elää erittäin uhanalainen meritaimenkanta, jota on pyritty elvyttämään niin julkisesti rahoitetuilla toimenpiteillä kuin väsymättömällä vapaaehtoistyöllä. Purossa elää myös muita harvinaisia hyönteis- ja lintulajeja. Luontoarvojen lisäksi purolla on suuri merkitys sen virkistys- ja maisema-arvon takia. 

 - Helsingissä on osoitettava tahtoa ja tinkimättömyyttä kaupunkiluonnon suojelemisessa. Jos koskematon luontoalue kuten metsä, ranta tai puro tuhoutuu, on sitä ihmisen toimin todella vaikea enää palauttaa. arvioi Keski-Helsingin Keskustanuorten puheenjohtaja Sakari Tuomisto.


Palaa otsikoihin