Kainuu - Uutiset

Ehdoton ei suomalaisten opiskelijoiden lukukausimaksuille

Kainuun Keskustanuoret kokee, että ETLA:n väläyttämä idea lukukausimaksuista suomalaisille opiskelijoille on tolkuton.
2000€ lukukausimaksut käyvät liian raskaiksi monille heikommista lähtökohdista lähteville opiskelijoille. Viiden lukukauden maksujen hinnaksi tulisi jo 10000€. Jos tällainen uudistus tulisi, joutuisi moni nuori miettimään opiskelujaan uudestaan. Tällä tavoin asetetaan suomalaiset opiskelijat eriarvoisiin asemiin ja tehostetaan tahtomatta eriarvoistumiskehitystä.

Korkeakouluopintojen kalliit maksut ovat yhteydessä sosioekonomisen taustan periytymiseen. Maksujen takia kynnys hakea korkeakouluopintoihin nousisi merkittävästi. Erityisesti huolena ovat työväenluokkaiset nuoret, jotka syrjäytyisivät tai lähtökohtaisesti jäisivät ilman korkeakoulutusta. Maksullisen korkeakoulutuksen idea pitää heti alkuunsa kuopata ja unohtaa. Suomessa kaikilla pitää olla tasavertainen mahdollisuus opiskella varallisuudesta riippumatta.

Kainuun Keskustanuoret torjuu yksiselitteisesti lukukausimaksut suomalaisille opiskelijoille. Kyse on meidän sivistysvaltiomme arvoista ja puhtaasta maalaisjärjestä. Olemme maailmalla tunnettuja maana, jossa kaikilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet kouluttautua. Haluammeko romuttaa sen?


Kainuun Keskustanuoret

Palaa otsikoihin