Kainuu - Uutiset

22.5.2017 12.26

Kainuun Keskustanuoret: Äänestämällä voi vaikuttaa


Kainuun Keskustanuoret ovat todella huolissaan Kainuun äänestysprosenteista. Kainuun kunnista Kajaani loisti valtakunnan kärjessä negatiivisessa valossa. Vain 49,3% äänioikeutetuista kävi äänestämässä. Myös Hyrynsalmi pääsi tälle kyseenalaiselle listalle, sijalle 9. Äänestysprosentti jäi sielläkin 53,2%. Koko Kainuun äänestysprosentti jäi vain 52,5%. Erityisesti nuorten äänestämättä jättäminen on huolestuttavaa.


Äänestämistä voisi verrata ryhmätyöhön. Kaikkihan tietävät sen ryhmän jäsenen joka ei osallistu ryhmätyöhön, mutta silti valittaa lopputuloksesta. Ethän sinä halua olla tällainen henkilö? Äänestämättä jättäminen on ääni nykymenolle. Se on nimittäin varma, jos ei äänestä niin samat ihmiset äänestävät samoja ihmisiä valtuustoihin vuodesta toiseen. Jos jättää äänestämättä, ei saisi myöskään valittaa.


Äänestämällä voi vaikuttaa asiaan ja lunastaa ainakin sen valitusoikeuden tulevaisuudessa. Kainuun Keskustanuoret toivovat, että tulevissa maakuntavaaleissa kainuulaiset tekevät korjausliikkeen ja käyvät suurella innolla vaaliuurnilla. Muutokset tapahtuvat vaikuttamalla ja vaikuttaa voi äänestämällä.


 


Kainuun KeskustanuoretPalaa otsikoihin