Kainuu - Uutiset

24.10.2017 11.39

Keskustanuorten varapuheenjohtajaehdokas Janne Kallunki kannustaa nuorkeskustalaisia puolueen tulevaisuustyöhön jääkiekkotermein

Keskustanuorten varapuheenjohtajaehdokas Janne Kallunki purkaa Keskustan hallitustaivalta jääkiekkotermein.

 

-          2015 finaalissa sinipunahallitukselta tuli harhasyöttöjä meidän lapaamme, joista käytimme tilaisuudet hyödyksemme. Lopussa vastustaja otti jo maalivahdinkin pois omilla päätöksillään. Keväällä Keskusta sai sen mitä oli lähtenyt hakemaan, mestaruuden eli pääministerin salkun. Nyt meidän Keskustallamme on mestarijoukkueen taakka harteilla, Kallunki kuvailee.

 

Janne Kallungin mukaan hallituskauden aikana on pisteitä saatu niin kotona kuin vieraissa, mutta niitä on myös hävitty.

 

-          Taakka painaa päällä ja pohkeissa maitohapot alkavat tuntumaan. Harhasyöttöjen määrä meidänkin joukkueella on kasvanut, pitkiä roikkukiekkoja päätyyn ja toivotaan että joukkue jaksaa luistella perään, kuitenkin laitakahinat ovat olleet tiukkoja ja vastustaja on saanut purettua kiekon keskialueelle. Mikä tähän ratkaisuksi, miten me saadaan joukkueelle lisää virtaa ja potkua hyökkäykseen?, Kallunki kysyy.

 

Kuusamolaisen varapuheenjohtajaehdokkaan mielestä Keskustanuorten tulee ottaa roolia puolueen tulevaisuustyöstä.

 

-          Kuten jääkiekkojoukkueilla, myös Keskustalla on omat kasvattajaseurat takanaan Keskustanuoret sekä Keskustaopiskelijat. Sieltä löytyy halukkaita kentälle. Nuorilta löytyy energiaa ja nälkää puolueessa ja heille pitäisikin antaa lisää vastuuta. Nuoria tulisikin nostaa vastuupaikoille niin kunnallisjärjestöissä kuin piiritasollakin, sillä heillä on näkemystä ja visioita tulevaisuuteen. Tämä edellyttää sitä, että nuorisojärjestössä on esimerkiksi koulutustoiminnan oltava kunnossa, Kallunki korostaa.

 

Janne Kallunki korostaa myös kenttätyön merkitystä.

 

-          Keskusta elää vahvasti kenttätyöstä. Puolueen varapuheenjohtaja Antti Kurvinen kirjoittikin Suomenmaassa, että Keskustalla pitää laittaa markettien nurkille teltat pystyyn ja some haltuun. Olen Antin kanssa samaa mieltä, meidän tulee näkyä kentällä enemmän ja enemmän, sillä siellä olemme ihmisten keskellä kuuntelemassa heidän ajatuksiaan. Sosiaalisen median hyöty tulee myös ottaa huomioon, kun maailma meno koko ajan on siirtymässä sinne. Myös Keskustan ohjelmat tulee olla jo varhaisessa ajassa valmiina, sillä niiden avulla kenttäväen on helppo puhua, mikä on Keskustan ajatus tulevaisuuteen, Kallunki kannustaa.

 

-          Nyt meidän tuleekin tarttua tuumasta toimeen. Keskustan teltat pystyyn, some haltuun, nuoria vastuupaikoilla ja eritoten ohjelmat hyvissä ajoin valmiiksi. 

Alkuvuodesta Keskustan pelikuntoa testataan presidentinvaaleissa, mediassa on puhuttu tästä kuin näytösottelusta, mutta meillä jokainen peli otetaan tosissaan. Matti Vanhasen kampajassa luistimet on hyvässä terässä ja kampanja on hyvässä vauhdissa. 

Näiden toimien avulla meillä on vielä keväällä 2019 mahdollisuus nousta kamppailemaan mestaruudesta, Kallunki tsemppaa.Janne Kallunki,

Keskustanuorten varapuheenjohtajaehdokasPalaa otsikoihin