Keski-Suomen Keskustanuoret: Taru Jokinen liittohallitukseen

Keski-Suomen Keskustanuoret esittää Keskustanuorten liittohallitukseen 22-vuotiasta Taru Jokista. Taru on ollut mukana Keski-Suomen Keskustanuorissa vuodesta 2013 johtokunnassa, myös varapuheenjohtajana. Viime vuosina tutuksi on tullut opiskelijakuntatoiminta. Taru on ollut mukana kolme vuotta Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toiminnassa, joista yhden vuoden hallituksen jäsenenä ja kaksi kautta edustajistossa. Järjestötoiminnan tultua luontevammaksi edellytykset toimia liittohallituksessa ovat kasvaneet.

Tällä hetkellä Taru, tämä rempseä emännänalku, opiskelee neljättä vuotta Mustialassa agrologiksi maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmassa. Taru on taustaltaan perinteinen keskustalainen, jolle tärkeitä arvoja ovat maaseutu, kylien elinvoima, lähiruoka ja nuoret maaseudulla sekä vuoropuhelu kaupungin ja maaseudun välillä. Monipuolinen kotimaisen ruuan tuotanto ja tarjonta ovat tärkeitä riippumatta siitä, asuuko maaseudulla vai kaupungissa.

Liittohallitustoiminta on pyörinyt mielessä Tarulla jo jonkin aikaa: nyt tuntuu siltä, että vihdoinkin on tullut sen aika. ”Olen toiminut Keskustanuorissa jo usean vuoden ajan ja järjestön toiminta on tuttua. Aktiivivuosinani olen päässyt tutustumaan erilaisiin toimijoihin ja toimintatapoihin. Mielestäni liittohallituksen toimintaa tulisi katsoa myös maaseudun silmin ja koen, että itselläni on annettavaa sen osalta. Opiskelujen ja kaveripiirin laajenemisen myötä olen oppinut näkemään maaseutuyrittäjyyden laajemmasta perspektiivistä ", toteaa Jokinen.

"Keskustanuoret saisivat Tarusta asiantuntevan ja valovoimaisen liittohallitusjäsenen. Jo yläasteajoista asti minua on ihastuttanut Tarun halu perehtyä asioihin", kertoo Keski-Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtaja Terhi Ala-Keturi.


Palaa otsikoihin