Lapin uutiset

22.11.2017 17.55

Lapin Keskustanuoret: Jäämerenradan rakentamista vauhditettava ja Kemin satamaväylää syvennettävä

Lapin Keskustanuoret kantoivat huolta Lapille tärkeiden infrahankkeitten toteutumisesta syyskokouksessaan Rovaniemellä 14. marraskuuta. Jäämerenradan selvitystyö on parhaillaan käynnissä Liikennevirastossa, mutta työtä sen eteen on kiirehdittävä. 

-Arktisten alueiden meriliikenne ja Aasian talous ovat kovassa kasvussa, joten olisi ensiarvoisen tärkeää investoida juuri nyt jäämerenrataan tulevaisuutta ajatellen, linjaa piirin puheenjohtaja Teemu Haukipuro

Toiseksi tärkeäksi asiaksi Lapin Keskustanuoret nostavat Kemin satamaväylän syventämisen.  Nykyinen kymmenmetrinen väylä rajoittaa suurimpien alusten kulkua, joten väylän syventäminen 12,5 metriseksi on tarpeen. Oulun satamaväylän syventämiseen rahat saatiin jo hallituksen lisäbudjetista, mutta Kemin satamaväylä jäi ilman rahoitusta. Lappi on erittäin tärkeää aluetta Suomen viennille, joten Lapin satamat ovat kansantalouden ja aluekehityksen kannalta elintärkeitä.

Syyskokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja tulevalle vuodelle. Lapin Keskustanuorten puheenjohtajaksi valittiin torniolainen Olli Rainio ja varapuheenjohtajana jatkaa Kristiina Niemelä. Johtokuntaan varsinaisiksi jäseniksi valittiin Ari-Veikko Puska, Joose Kalliokoski, Luukas Lohi ja Ulla Ilvesluoto. Varajäseniksi Teemu Haukipuro, Suvi Ilvesluoto, Oscar Lang ja Sofia Mänty.


Palaa otsikoihin