Keskustanuorten liittokokous järjestetään poikkeuksellisesti maakuntamallilla 24.–25. lokakuuta 2020. Kokouksessa käydään henkilövaalit erovuoroisten liittohallituksen jäsenten tilalle kaudelle 2021–2022 sekä valitaan kansainvälisten asioiden sihteeri (kv-sihteeri) liittokokousten 2020 ja 2022 välille. Voit tutustua liittokokouksessa ehdolla oleviin tältä sivulta!

Lue tästä lisätietoja liittokokouksesta

Ehdolla kansainvälisten asioiden sihteeriksi

Miika Jauhiainen

Terve! Minä olen Miika Jauhiainen, 20-vuotias kansainvälisen yritysviestinnän sekä ruotsin kielen opiskelija Oulun yliopistossa. Opintojeni ohella teen asiakaspalvelutyötä ruotsiksi, englanniksi ja suomeksi. Vapaa-aikaani kuuluu mm. luonnossa liikkuminen sekä kirjallisuuden harrastaminen.

Olen ehdolla kv-sihteeriksi Pohjois-Pohjanmaan piiristä. Tärkeimpiä teemojani ovat pohjoismaisen yhteistyön tiivistäminen, sovinnon edistäminen joka tasolla, ruotsin- ja englanninkielisen toiminnan edistäminen keskustaperheessä sekä Keskustanuorten kansainvälisen tietotaidon ja osaamisen edelleen kehittäminen. Ruotsin Keskustanuorten entisenä aktiivijäsenenä minulla on selkeä näkemys pohjoismaisen yhteistyön sekä kansainvälisen toiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä Suomen Keskustanuorissa. Englannin- ja ruotsinkielisen toiminnan eteenpäin viemisellä vahvistamme puolestaan ratkaisevasti asemaamme koko Suomen puolueena.

Miksi sitten pyrin Keskustanuorten uudeksi kv-sihteeriksi? Se on ehdottomasti paras tapa päästä vaikuttamaan tärkeisiin teemoihin kansainvälisessä toiminnassa, joten en ole hetkeäkään epäröinyt asettautua ehdokkaaksi.

Tehdään yhdessä maapallosta sovinnon koti. Maailma kuntoon!

Instagram: @miika_jnen
Facebook: @jauhiainenmiika

Kirjoitus Keskustanuorten blogissa

Maria Pulkka

Heippa! Olen 21-vuotias savolaistunut nuori Kuopiosta. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa kauppatieteitä, pääaineena rahoitus ja laskentatoimi. Rahoitusmarkkinoiden lisäksi minua kiehtoo kansainvälinen politiikka, etenkin Pohjoismainen yhteistyö sekä Aasian politiikka.

Olen ollut keskustanuorten kansainvälisessä jaostossa aktiivina pari vuotta ja olen myös NCF:n eli pohjoismaiden keskustaliberaalien nuorten hallituksessa ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Vaikutan myös Kaakon keskustanuorten hallituksessa sekä toimin opintojen ohella Pohjois-Savon keskustanuorten toiminnanjohtajana.

Kansainvälinen politiikka on osa minua ja haaveitani. Vapaa-ajallani pidän kirjojen lukemisesta, vapaaehtoistyöstä vanhusten parissa sekä Japanin opiskelusta. Haluan antaa oman kertyneen osaamiseni ja innostukseni kv-politiikan kehittämiseen. Kv-politiikka kenuissa tarvitsee ravistelua ja kovaa työtä, johon olen valmis antamaan itseni sataprosenttisesti.

Käykää lukemassa lisää kampanjastani nettisivuillani ja ole rohkeasti yhteydessä!

Instagram: @mariapulkka
Facebook: @mariahenriikkapulkka
Verkkosivusto: mariapulkka.com

Kirjoitus Keskustanuorten blogissa

Ehdolla liittohallitukseen

Samuel Demarco

Samuel Demarco

Olen Samuel Demarco, 18-vuotias lukiolainen Kinnulasta. Harrastan opintojeni ohessa yhteiskunnallista vaikuttamista ja kaikenlaista eräilyä. Toimin Keski-Suomen Keskustanuorten johtokunnassa ja mm. Järvi-Suomen lukiolaisten edunvalvontavastaavana.

Minut tunnetaan sekä maaseutuhenkisenä kinnulalaisena että paljon nähneenä maailmankansalaisena. Olen saanut elää kansainvälisen lapsuuden ja nuoruuden, mikä on antanut minulle hyvin arvokasta näkökulmaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. 

Tahdon tuoda Keskustanuorten liittohallitukseen uutta intoa ja raikasta näkökulmaa. Näin kuntavaalien kynnyksellä järjestötoiminnassamme on panostettava ennen kaikkea ruohonjuuritason toimintaan sekä tiiviiseen yhteistyöhön puolueen piirien ja paikallisyhdistysten kanssa. Piirien entistä vahvempi aktiivisuus viestinnässä ja ehdokashankinnassa on meille tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Nuorkeskustalainen viestimme on tuotava selkeästi ja häpeämättömästi esiin tavalla, joka vetoaa jokaisen nuoren sydämeen.

Instagram: @samuel.demarco02
Facebook: @samuel.demarco02
Twitter: @SamuelDemarco02

Kirjoitus Keskustanuorten blogissa

Emmi Hämäläinen

Olen 29-vuotias iisalmelainen. Opiskelen lakia, laskentatoimea, sosiaalialaa, fysioterapiaa ja muotoilua.

Olen työskennellyt kahtena kesänä valtiolla Maanmittauslaitoksella kiinteistöoikeuden parissa ja talvella työskentelen finassialalla. Harrastan jääkiekkoa, kuntosalia, salibandyä ja eläinten kanssa touhuamista. Koirani kanssa puuhastelemme monenlaisia aktiviteetteja. Eläimet ovat minulle rakkain kiinnostuksen kohde.

Elän monipaikkaista elämää. Virallisesti asun Iisalmessa maaseudulla omakotitalossa, mutta opiskelujeni myötä olen joutunut matkustamaan ympäri Suomea.

Minulle tärkeää on monipaikkaisen yhteiskunnan saavuttaminen, jotta työ ja opiskelu eivät olisi enää paikkakuntasidonnaista. Kaikilla tulisi olla yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja tuntea osallisuutta joustavasti asuinpaikasta ja elämäntilanteesta riippumatta.

Instagram: @hamalainenemmi
Facebook: Emmi Hämäläinen

Kalle Pyky

Kalle Pyky

Olen pian 20-vuotias hallinnon ja johtamisen opiskelija Lapin yliopistosta. Koti löytyy kahdelta pohjoiselta paikkakunnalta sekä Oulusta että Rovaniemeltä.

Vaikutan tällä hetkellä NuortenAgenda2030-ryhmässä, jonka tavoitteena on edistää nuorten mielipidettä kestävään kehitykseen liittyvässä päätöksenteossa. Lisäksi taustaa löytyy nuorisovaltuustosta sekä seurakunnallisesta päätöksenteosta. Olen myös ensi kevään kuntavaaliehdokas Oulussa. Politiikassani erityisesti Pohjois-Suomen asiat ovat lähellä sydäntä, mutta myös pohjoisen ja etelän yhdistäminen, esimerkiksi neljän tunnin juna Oulusta Helsinkiin. Näin ollen aluepolitiikka sekä koko Suomen politiikka, mutta myös nuoriso- ja koulutuspolitiikka ovat tärkeitä itselleni.

Tahdon olla viemässä Keskustanuoria uudelle vuosikymmenelle vaikuttavimpana poliittisena nuorisojärjestönä ja olen valmis tekemään töitä sen eteen. Keskustanuorten missiona tulee olla nuorkeskustalaisen ajatusmaailman edistäminen!

Lisää minusta ja politiikastani löytyy Instagramista @kallepyky sekä Facebookista Kalle Pyky!

Instagram: @kallepyky
Facebook: Kalle Pyky
Kirjoitus Keskustanuorten blogissa

Aapeli Rytkönen

Aapeli Rytkönen

Hei vaan! Nimi on Aapeli Rytkönen ja olen 21-vuotias savolaisnuori Suomen pariisista eli Kuopiosta.

Keskustanuorissa olen mukana ollut vuodesta 2014 ja päässyt kokemaan sellaisen poliittisen vuoristoradan ettei uskoisi ja nyt haluan antaa takaisin tälle järjestölle.

Teemoinani ovat osallistaminen ja osaaminen. Jäsenistössämme on valtavasti piilotettua talenttia ja haluaisinkin lähteä kartoittamaan jäsenistömme osaamista laajemman osaamiskyselyn merkeissä. Mielestäni ykköstavoitteenamme on yhä jatkossakin kasvatusjärjestönä kasvattaa yhteiskuntatietoisia ja taitoisia nuoria.

Nähdään politiikan parissa!

Instagram: @aapelitatu
Facebook: Aapeli Rytkönen
Twitter: @AapeliRytkonen

Kirjoitus Keskustanuorten blogissa

Joel Taskila

Joel Taskila

Olen Joel Taskila. Iältäni olen 28 vuotta ja koulutukseltani tradenomi (BBA). Opiskelen tällä hetkellä kauppatieteiden maisteriksi, sekä toimin yrittäjänä.

Keskustanuorissa olen toiminut kuluvana vuonna Uudenmaan piirin varapuheenjohtajana sekä Espoon Keskustanuorten puheenjohtajana. Arki minulla kuluu opintojen parissa Lappeenrannassa sekä työn parissa pääkaupunkiseudulla. Perhe ja lapsuuden maisemat löytyvät Oulun seudulta.

Minulle tärkeitä asioita ovat yrittäjyys, työ ja luonto.

Mielestäni työllistämisen pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja riskitöntä Suomessa, etenkin kun puhutaan ensimmäistä työntekijää palkkaavasta pienyrityksestä. nuoria tulisi rohkaista yrittämään ja nuoristyöttömyyden syntymisen estäminen tulisi olla työllisyyspolitiikan ykkösprioriteetti. Se on koko Suomen tulevaisuuden kannalta kohtalon kysymys.

Vapaa-ajalla harrastan kalastusta, metsästystä sekä nautiskelen yleisesti jokaisesta hetkestä jonka saan viettää luonnossa. Suomen luonto on ainutlaatuinen etuoikeus ja sitä tulee suojella.

Luonteeltani olen aloitteellinen ja ennakkoluuloton. Tartun toimeen ja uusiin ideoihin nopeasti. Keskustanuoret järjestönä tarvitsevat tekemisen meininkiä ja tämän saavuttamiseen olen valmis laittamaan oman korteni kekoon.

Instagram: @joelaukusti
Facebook: Joel Taskila

Kirjoitus Keskustanuorten blogissa

Elli Tuominen

Elli Tuominen

Tervehdys! Olen Tuomisen Elli ja olen 20-vuotias opiskelija Rovaniemeltä. Opiskelen Lapin yliopistossa 3. vuotta johtamista ja toimin tällä hetkellä Lapin keskustanuorten puheenjohtajana ja Rovaniemen keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajana. Haen liittohallitukseen, koska minulla on palava halu päästä vaikuttamaan liittotasolle asti. 

Liittohallitusteemani ovat “viestintää kehitettävä”, “keskustan nuorisokannatus nousuun” ja “Keskustanuoret omalla linjallaan”. Lisää teemoistani ja ajatuksistani voit lukea facebook-sivuiltani!

Instagram: @tuomisenelli
Facebook: Elli Tuominen
Kirjoitus Keskustanuorten blogissa

Mikko Vuolle

Mikko Vuolle

Nimeni on Vuolteen Mikko. Olen 21-vuotias liiketalouden opiskelija (BBA), joka elää tällä hetkellä vilkasta monipaikkaista elämää todeksi. Ykköskotini sijaitsee Loimaan Hirvikoskella, josta olen kotoisin. Kakkoskotini vuokrasin opiskelujen alkaessa elokuun alussa Turun Kakolanmäeltä.

Opiskelujeni ohella eniten aikaani tälläkin hetkellä vaikuttamisen saralla ottaa minulle kaikista rakkain järjestö, keskustanuoret. Keskustanuorten ja kaikkien muidenkin järjestöjen toiminnassa olen saanut kokea monia unohtumattomia elämyksiä, solminut lukuisia uusia ystävyyssuhteita, kokenut haastaviakin hetkiä. Jokainen näistä organisaatioista ovat myös opettaneet minua ja vieneet eteenpäin vaikuttamisen polulla.

Nyt oma vaikuttamisen polkuni on tullut siihen paikkaan, että haluan antaa keskustanuorille käyttöön kaiken osaamiseni, jota minulle on ehtinyt muutamien vuosien järjestötoiminnassa kertyä!

Minuun ja vaaliteemoihini voi tutustua vielä tarkemmin sosiaalisen median kanavissa sekä nettisivuiltani www.mikkovuolle.com!

Instagram: @mikko.vuolle
Facebook: @vuollemikko
Twitter: @MikkoVuolle
Verkkosivusto: www.mikkovuolle.com

Kirjoitus Keskustanuorten blogissa

järjestölle

Sinun nimesi tähän?

Vielä ehdit lähteä ehdolle Keskustanuorten luottamustehtäviin!