Pirkanmaan uutiset

20.11.2018

Joonas Soukkiosta uusi kv-sihteeri!

Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Joonas Soukkio on valittu Keskustanuorten liittokokouksessa 16.- 18.11. Seinäjoella Keskustanuorten kansainvälisten asioiden sihteeriksi. Soukkio on toiminut viimeisen vuoden Keskustanuorten kansainvälisessä jaostossa ja ollut vaikuttamassa myös Keskustan eurovaaliohjelmaan. Lisäksi Soukkio opiskelee tällä hetkellä kauppatieteitä Päivölä-opistossa ja on myös ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Soukkio toteaa: ”On todella mahtavaa, että Keskustanuorilla on tällainen tehtävä, johon kansainvälisistä kysymyksistä kiinnostuneet nuoret voivat hakea. Olen todella kiitollinen tästä luottamuksesta ja aion tehdä parhaani, sekä nostaa keskusteluun enemmän globaaleja ihmisoikeuskysymyksiä ja ympäristöasioita.”

Pirkanmaan Keskustanuoret lähettivät kokoukseen myös aloitteita, joista hyväksyttiin muun muassa Itsevaltiaat-sarjan palauttaminen Yleisradion ohjelmistoon sekä rauhanjärjestöjen sisällyttäminen kansalaispalveluksen valmisteluun. Liittokokouksessa hyväksyttiin myös Keskustanuorten historian ensimmäinen avaruuspoliittinen linjapaperi, jota Pirkanmaan Keskustanuoret ovat rummuttaneet jo useamman vuoden ajan.

Soukkion mielestä on todella hyvä, että Keskustanuoret haluavat katsoa pitkälle tulevaisuuteen:
”Avaruuspoliittinen linjapaperi katsoo nykyhetkeä, mutta myös pitkälle tulevaisuuteen. Teknologia tulee kehittymään huimaa vauhtia, ja meidän tuleekin luoda yhteiset pelisäännöt sekä lait avaruuden hyödyntämiselle turismissa, kaivostoiminnassa ja energiantuotannossa.”

Kansainvälisten asioiden sihteerin pesti on kaksivuotinen.


Palaa otsikoihin