Pirkanmaan uutiset

13.9.2018 17.07

Pirkanmaan Keskustanuoret: Joonas Soukkiosta Keskustanuorten kv-sihteeri!

Keskustanuorten kv-toiminta tarvitsee rohkeampaa ja räiskyvämpää tekijää innostamaan uusia toimijoita kansainväliseen kanssakäymiseen. Nyt kv-toiminta on tuotava koko kentän ulottuville. Näistä syistä Pirkanmaan Keskustanuoret esittävät piirin 21-vuotiasta puheenjohtajaa Joonas Soukkiota Keskustanuorten kv-sihteeriksi.


Alun perin Pälkäneeltä kotoisin oleva ja sittemmin tamperelaistunut Joonas on toiminut Keskustanuorissa aktiivisesti lähemmäs kolme vuotta. Joonas opiskelee tällä hetkellä Valkeakosken Päivölä-opistossa kauppatieteiden ja johtamisen linjalla, työskennellen samalla asiakaspalvelutehtävissä. Joonaksella on kokemusta Keskustanuorten kaikilta tasoilta, ja hän on kääntänyt nyt katseensa erityisesti kansainvälisille kentille. Joonas onkin toiminut Keskustanuorten kv-jaostossa vuoden verran, ja lisäksi hän on ollut mukana Euroopan liberaalinuorten (LYMEC) viime vuoden syyskongressissa. Tällä hetkellä Joonas on varajäsenenä Pohjoismaiden Keskustanuorten hallituksessa, ja hän on päässyt näyttämään osaamistaan myös keskustan Eurooppa-työryhmässä valmistellen puolueen EU-linjauksia ja eurovaalien ohjelmaa.


”Olen saanut toimia osaston, piriin ja kansainvälisen tason eri tehtävissä, ja olen oppinut niistä todella paljon. Ulkomaiden ja kansainvälisen politiikan veto on vahva, ja haluan olla mukana tekemässä Keskustanuorista kv-politiikan raskassarjalaisia! Keskustanuorten täytyy tuoda aktiivisemmin esiin rauhan kysymyksiä, ihmisoikeuksia ja teknologian hyödyntämistä avaruuspolitiikassa”, Joonas linjaa.


Myös Pirkanmaan Keskustanuorten piirin varapuheenjohtaja Aleksi Sandroos on huomannut Joonaksen palon kansainvälisiä kysymyksiä kohtaan. ”Jo ensimmäisen kerran tavatessani Joonaksen keskustelumme siirtyi kansainväliseen toimintaan ja maailmanpolitiikkaan. Joonaksesta huokuu osaaminen ja intohimo kv-toimintaan kaikessa, mitä hän tekee. En häpeä hetkeäkään seisoa Joonaksen takana näissä vaaleissa.”


Kv-sihteeri valitaan Keskustanuorten liittokokouksessa, joka järjestetään Seinäjoella 16.-18.11.2018.


Palaa otsikoihin