pkkokousväki

Pohjois-Karjalan uutisjutut, kannanotot sekä blogikirjoitukset

14.2.2018 11.13

Pohjois-Karjalan Keskustanuoret: Kokoomus väistää vastuunsa perhevapaauudistuksen kariutumisessa


vauva

Pohjois-Karjalan Keskustanuorten mielestä kokoomus ei kanna vastuuta perhevapaauudistuksen valmistelun tyssättyä. Kokoomuksen ajaman mallin pohjalta uudistus olisi tarkoittanut leikkausta perheiden toimeentuloon.

”Positiivista on se, että tarve perhevapaiden uudistamiselle tunnistetaan yli puoluerajojen. Vanhanaikaiset rakenteet pitää purkaa ja niiden tilalle rakentaa uusi perhevapaajärjestelmä. Näyttää kuitenkin siltä, että kokoomuksen tavoitteena ei ollut uudistus, vaan leikkaus”, toteaa Pohjois-Karjalan Keskustanuorten puheenjohtaja Pietu Heiskanen.

Pohjois-Karjalan Keskustanuoret kokevat, että perhevapaita pitää voida jakaa nykyistä enemmän isän ja muiden lähimmäisten kesken. Järjestelmästä täytyy tehdä tasa-arvoinen molempien vanhempien välille. Toimiva uudistus tarvitsee kuitenkin toimiakseen panostuksia. 

Pohjois-Karjalan Keskustanuorten mielestä perhevapaauudistus on vietävä loppuun asti joko nyt tai viimeistään seuraavalla vaalikaudella.

”Hallituksen on uskallettava panostaa perheisiin ja tehtävä töitä tasa-arvon puolesta. Valtion rahakirstun päällä istuvan kokoomuksen on nyt kannettava vastuunsa eikä huudella avustajiensa Twitter-profiilien takaa”, päättää Heiskanen.

Lisätietoja: puheenjohtaja Pietu Heiskanen, 050 439 4498, heiskanenp1@gmail.com

Kannanotto on valmisteltu Pohjois-Karjalan Keskustanuorten yleisessä kokouksessa käydyn keskustelun pohjalta. Piirin yleinen kokous pidettiin 13.2.2018 Joensuussa.


Palaa otsikoihin