pkkokousväki

Pohjois-Karjalan uutisjutut, kannanotot sekä blogikirjoitukset

Pohjois-Karjalan Keskustanuoret: Koulujen päättyminen ei saa johtaa syrjäytymiseen – kutsunnoista apua oman tulevaisuuden suunnitteluun!


legs-407196_1280

Koulujen päättäjäisviikonlopun kynnyksellä Pohjois-Karjalan Keskustanuoret ovat huolestuneita syrjäytyneiden nuorten kohtalosta. Me-säätiön arvion mukaan Suomessa on noin 66 000 syrjäytynyttä nuorta. Nuorten keskustalaisten mielestä ensimmäinen askel on muuttaa kutsuntojen luonnetta ja laajentaa ne koskemaan koko ikäluokkaa.

 

– Kutsunnoilla ei ole merkitystä vain maanpuolustukselle. Parhaimmassa tapauksessa sitä kautta tavoitetaan yhteiskunnasta pudonnut nuori, joka saa apua työnhakuun ja opiskeluun, painottaa Pohjois-Karjalan Keskustanuorten puheenjohtaja Pietu Heiskanen.

 

Kutsuntapahtumassa nuorelle tarjottaisiin muun muassa maksuton lääkärintarkastus, mahdollisuus opinto-ohjaukseen ja suunniteltaisiin henkilökohtainen suunnitelma omalle tulevaisuudelle.

 

– Useimmiten tarjotut keinot nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi eivät kohdistu niihin, jotka apua kaikkein eniten tarvitsisivat. Kutsuntapäivä auttaisi tavoittamaan niitä nuoria, jotka eivät pyydä apua ja ovat jo pudonneet yhteisestä kyydistä, Heiskanen visioi.

 

Pohjois-Karjalan Keskustanuorten mielestä uudistetut kutsunnat toteuttavat etsivän nuorisotyön ideaa parhaimmillaan. Tällä hetkellä esimerkiksi Pohjois-Karjalassa, Joensuussa etsivän nuorisotyön palveluja tarjoavat Joensuun kaupunki ja Joensuun Nuorisoverstas ry.

 

– Koulujen päättäjäisviikonlopun suurin uhka ei ole juhlivat nuoret, vaan kaikenkattava näköalattomuus oman tulevaisuuden suhteen, painottaa Heiskanen.


Palaa otsikoihin