pkkokousväki

Pohjois-Karjalan uutisjutut, kannanotot sekä blogikirjoitukset

Pohjois-Karjalan Keskustanuoret: Nopea junayhteys Joensuusta Helsinkiin!


track-construction-819786_1920

Karjalainen kertoi sunnuntaina 11.3.2018 Itä-Suomen maakuntaliittojen ehdotuksesta junaliikenteen kehittämiseksi, joka lyhentäisi Joensuu-Helsinki-junamatkaa kolmeen tuntiin (https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/175632-oikoratasuunnitelma-junalla-helsinkiin-kolmessa-tunnissa).


Uuden junaradan myötä Joensuu-Helsinki-junat eivät kulkisi enää Lahden kautta, vaan uusi yhteys rakennettaisiin Kouvolasta Porvooseen ja sieltä Helsinki-Vantaan lentokentälle. Pohjois-Karjalan Keskustanuoret suhtautuvat myönteisesti ehdotukseen niin sanotusta Porvoon oikoradasta.


“Porvoon oikorata on raikas ja kauan odotettu avaus junaliikenteen kehittämiseksi. Juna on tulevaisuuden liikennemuoto välimatkojen lyhentymisen ja päästöjen vähentämisen perusteella. On typerää olla hyödyntämättä tätä mahdollisuutta Pohjois-Karjalan asukkaiden hyvinvoinnin ja alueen elinkeinoelämän näkökulmasta. Nopea junayhteys Helsinki-Vantaan lentokentälle toisi kattavat lentoyhteydet lähemmäksi Pohjois-Karjalaa”, linjaa Pohjois-Karjalan Keskustanuorten puheenjohtaja Pietu Heiskanen.


Pohjois-Karjalan junaliikenne on ollut tällä hallituskaudella liipaisimella, kun vuonna 2015 liikenne- ja viestintäministeriö sekä VR suunnittelivat Joensuu-Nurmes- ja Joensuu-Pieksämäki-yhteyksien lakkauttamista kokonaan. Lopulta suunnitelmilta vältyttiin, mutta toimenpiteitä maakunnan junaliikenteen kehittämiseksi ei ole tehty.


“Jos haluamme pitää Pohjois-Karjalan elinvoimaisena ja houkuttelevana maakuntakeskuksena, junalla on päästävä kulkemaan muualle Suomeen. Pohjois-Karjalan kansanedustajilla on nyt näytön paikka nostaa Porvoon oikoradan rakentaminen valtakunnalliseen keskusteluun”, päättää Heiskanen.


Lisätietoja: puheenjohtaja Pietu Heiskanen, 050 439 4498, heiskanenp1@gmail.com


Palaa otsikoihin