unnamed (1)

Uutiset

Tasapainossa, eteenpäin — uusi johto, uudet tuulet

Keskustan 77. puoluekokous vietettiin Kainuun kauniissa maisemissa Sotkamon kunnassa. Tuhatpäinen Keskustaväki kokoontui kuulemaan, mitkä ovat Keskustan avaimet tuleviin vaaleihin sekä päättämään puolueemme periaateohjelmaa. Puoluekokouksessa päätettiin myös puolueemme uusi johto. Puheenjohtajamme Juha Sipilä sai jatkoa ja rinnalleen varapuheenjohtajiksi Katri Kulmunin, Hannakaisa Heikkisen sekä Juha Rehulan. Puoluesihteeriksi valittiin Riikka Pirkkalainen Pohjois-Savosta.


Keskusta lähtee seuraaviin eduskuntavaaleihin koulutus edellä. Nyt kun talous on kunnossa, on meillä mahdollisuuksia lähteä kehittämään koulutuksen kenttää. Keskustan “Pienten lasten koulu” -ajatus käsittää joustavan esi- ja alkuopetuksen, jossa lapsen on mahdollista edetä omalla tasollaan. Myös tukitoimia lisättäisiin nimen omaan esi- ja alkuopetukseen, jotta varhainen puuttuminen olisi mahdollista. Tavoitteena on myös kehittää erilaisia “tarkistuspisteitä”, jotka sijoittuisivat peruskoulun viimeisille vuosille. Myös jokaisessa maakunnassa sijaitseva korkeakoulu on osa Keskustalaista laajaa koulutusverkkoa, jossa jokaisella on mahdollisuus opiskella omassa maakunnassaan.


Keskustan uudessa periaateohjelmassa syvennytään Keskustalaisuuteen ja siihen, mitä juuri me arvostamme. Periaateohjelman nimi “Tasapainossa, eteenpäin” ja sen 101 periaatetta Kertoo ME -hengestä ja siitä, kuinka meidän tulisi nähdä ihminen ihmisenä eikä yksilönä. Ohjelman ydin on siinä, että kaiken keskellä on arvokas ihminen itsessään ja yhteisössä. Tärkeää on tulevaisuuden ihmisen hyvä elämä ja sen edellytykset. Meidän tulee huolehtia tästä pienestä kansasta ja sen ainutlaatuisesta ympäristöstä.


Pohjois-Pohjanmaalaisena kävin puhumassa maakuntamme ainutlaatuisuudesta, sekä sairaaloidemme tilanteesta. Minulle keskustalaisuus on tasa-arvoisuutta sekä sitä, että jokainen on omanlaisensa ainutlaatuinen, uniikki. Myös meidän maakuntamme ovat uniikkeja, keskenään hyvin erilaisia. Meillä Pohjois-Pohjanmaalla on suuri huoli siitä, ettei keskusta näe maakuntamme ainutlaatuisuutta. Meidän nuorten maakunnassa on paljon suuria perheitä ja syntyvyys on suurinta koko Suomessa. Pidetään maakunnat sellaisina, ettei perheiden tarvitse pelätä ehtiikö sairaalaan vai ei.


Ei siis hutkita ja laiteta sairaaloita kiinni vaan etsitään yhdessä keinoja, joiden avulla aluesairaalamme saisivat jatkoa.


Marjut Lehtonen

Puheenjohtaja


Palaa otsikoihin