unnamed (1)

Uutiset

Lehtonen ja Patana ehdolle eduskuntaan!

Lehtonen patana
Tuija Patana ja Marjut Lehtonen vastavalittuina ehdokkaina
Pohjois-Pohjanmaan Keskusta nimesi eduskuntavaaliehdokkaansa lauantaina 12.10.2018. Jo valmiiksi monipuolista ehdokaslistaa täydentämään nimettiin kaksi Keskustanuorten jäsentä, Marjut Lehtonen ja Tuija Patana.


Marjut Lehtonen on 25-vuotias luokanopettaja ja erityisopettaja Oulaisista. Lehtonen on nuoresta iästään huolimatta kokenut kuntapoliitikko. Lehtonen on Oulaisissa kaupunginvaltuutettu ja toimii myös useissa eri lautakunnissa. Hän on Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja sekä Keskustan puoluevaltuuston jäsen. Opiskeluaikoinaan Lehtonen on vaikuttanut niin Oulun Keskustaopiskelijoissa, Oulun yliopiston ylioppilaskunnassa, kuin Suomen Opettajaksi Opiskelijoiden liitossa SOOL:ssa. Lehtonen lähtee kampanjoimaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin puolesta. Lisäksi hän haluaa vaikuttaa suomalaiseen koulutukseen ja sen kehittämiseen.


Tuija Patana on 27-vuotias oululainen arkkitehti. Hänen kampanjansa pääteemoja ovat ylisukupolvisuus ja ilmastonmuutokseen vaikuttaminen. Erityisinä vaikuttamisen kohteina hän mainitsee rakennetun ja luonnonympäristön sekä niiden vaikutuksen hyvinvointiin, ilmastoon ja elinkeinoihin. Patana on toimii tällä hetkellä Oulun Keskustanuorten puheenjohtajana, Oulun yhdyskuntalautakunnan varajäsenenä sekä Keskustan asuntotyöryhmän jäsenenä. 


Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret on erittäin ylpeä näistä nuorista naisista ja tukee molempien ehdokkaiden matkaa kohti Arkadianmäkeä!


Palaa otsikoihin