unnamed (1)

Uutiset

19.10.2018

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret: Huhtala tuomaan rauhallista asennetta ja kokemusta liittohallitukseen

Pekka Huhtala lihaan
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret: Pekka Huhtala liittohallitukseen!
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret esittää oululaista Pekka Huhtalaa Keskustanuorten liittohallitukseen. 28-vuotias Huhtala on ehtinyt nähdä monta paikkaa ja tilannetta niin politiikassa kuin työelämässäkin, ja hän olisi nyt sopiva valinta tuomaan rauhallista asennetta ja kokemusta liittohallitukseen.


Huhtala on kotoisin sieviläiseltä maitotilalta. Kotipaikan kunnallispolitiikkaan hän lähti mukaan jo lukiossa. Ympäristölautakunta ja kunnanvaltuusto tulivat tutuiksi jäsenenä ja varavaltuutettuna. Nuorten piiri veti nuoren miehen myös mukaansa heti alkumetreiltä lähtien. Keskustaopiskelijoiden toiminta tuli kuvioihin mukaan opiskeluaikana Oulun yliopistossa. Hommaa oli ja se oli mielekästä, mutta Huhtala koki jonkin puuttuvan ja jättäytyi toiminnasta sivuun. Muutaman vuoden tauon jälkeen draivi ja halu saada aikaan muutosta on löytynyt.


- Kantavia teemojani ovat ilmastonmuutos, teknologia sekä koko ihmiskuntaa koskeva politiikka. Tykkään ajatella pitkiä keloja myös päivän politiikan ulkopuolella sekä johtaa esimerkin avulla. Haluan nähdä Keskustanuorten vaikuttavan entistä tiiviimmin Keskustan tekemään politiikkaan, Huhtala kiteyttää.


Koulutukseltaan Huhtala on tuotantotalouden diplomi-insinööri, ja hän työskentelee teknologiakonsultoinnin ja terveysteknologian parissa osaomistamissaan yrityksissä. Työ on välillä nopeatahtista, mutta pitkän ajan suunnitelmat pitää olla jatkuvasti kirkkaana mielessä. Näistä on etua myös politiikan tekemisessä. Politiikan työvälineistä Huhtala nostaa esiin itselleen mieluisat linjapaperit, ohjelmatyön sekä kannanotot. Tulevaa avaruuspoliittista linjapaperia Huhtala pitää erittäin hyvänä lisänä teknologia-asioiden kannalta.


- Pekka on luotettava toimija, joka ei pidä itsestään kovaa meteliä. Liittokokouksen käsiteltävänä on muutamia Pekan valmistelemia aloitteita, piirin puheenjohtaja Marjut Lehtonen kertoo.


Huhtala on mukana Keskustan Vaikuttajakiihdyttämössä, josta hän ammentaa lisää motivaatiota vaikuttaa. Mukaan on jo nyt tarttunut monia tuttavia ympäri Suomen.


Keskustanuorten liittohallituksen uudet jäsenet valitaan Suomen Keskustanuorten liittokokouksessa Seinäjoella 17.-18. marraskuuta.


Palaa otsikoihin