Pohjois-Savon uutisjutut, kannanotot sekä blogikirjoitukset

3.10.2017 16.28

Pohjois-Savon Keskustanuoret: Aapeli Rytkönen liittohallitukseen

aapeli

Pohjois-Savon Keskustanuoret esittävät Aapeli Rytköstä Keskustanuorten liittohallitukseen. Keväällä valmistuva ja opiskelijapolitiikkaan perehtynyt, 18-vuotias Aapeli opiskelee hotelli-, ravintola- ja cateringalan kaksoistutkintoa. Rytkönen omaa myös vahvan kuuden vuoden kokemuksen nuorisovaltuusto toiminnasta niin omasta kotikunnastaan Siilinjärveltä kuin valtakunnalliseltakin tasolta.

Muun muassa uuden opetussuunnitelman valmistelussa mukana toimineelle Rytköselle opetus- ja sivistyspolitiikka onkin lähellä sydäntä ja hän lähtisi viemään Keskustanuoria aktiivisemmin mukaan hallituksen koulutusuudistuksiin.

-Tähän asti olemme puolueena antaneet Kokoomuksen sanella hallituksen linjan opetuspolitiikan tiimoilta, Rytkönen tiivistää harmitellen.

Kärkihankkeenani Aapeli lähtisin ajamaan ammatillisen koulutuksen reformia, joustavammaksi ja opiskelijalähtöisemmäksi, sillä tällä hetkellä hänen mukaansa ammatillinen puoli on jäänyt ikävästi lukion uudistuksien varjoon.

-Meidän täytyy antaa viesti siitä, että koulutustaustasta huolimatta kaikki ansaitsevat laadukkaan ja modernin koulutuksen, ja se että opiskeletko lukiossa vai ammattikoulussa ei määrittele ihmisarvoasi, Rytkönen linjaa.

Liittohallitusehdokas Rytkönen on myös toiminut aktiivisesti mukana paikallispolitiikassa ja Pohjois-Savon Keskustanuorten johtokunnassa.

-Aapeli on omalla aktiivisella otteella tuonut raikkaita ajatuksia meidän johtokuntaan. Hänen valtakunnallisen tason järjestöosaaminen on hänen vahvuutensa aloittaessa liittohallituksessa työskentelyn, toteaa piirin puheenjohtaja Toini Juvonen Nissinen.

Keskustanuorten liittokokous järjestetään Joensuussa 28.-29.10.2017.

 

Lisätietoja

Aapeli Rytkönen, liittohallitusehdokas
rytkonen.aapeli@gmail.com
puh. 0458413580

Toni Viljamaa, Pohjois-Savon Keskustanuorten toiminnanjohtaja
pohjois-savo@keskustanuoret.fi
puh. 0443122982


Palaa otsikoihin