Pohjois-Savon uutisjutut, kannanotot sekä blogikirjoitukset

17.1.2018 14.26

Pohjois-Savon Keskustanuoret: nuoret, tehdään näistä aidot vaalit - tutustu ehdokkaisiin!

shutterstock_245174794


Pohjois-Savon Keskustanuoret ovat huolissaan nuorten äänestysaktiivisuudesta tulevissa presidentinvaaleissa. Monet nuoret pitävät varmana, että tämänhetkinen presidenttimme Sauli Niinistö voittaa tulevat vaalit. Tuntuu huolestuttavalta ajatella, että yhden ehdokkaan vahva asema syö suomalaisten nuorten äänestysaktiivisuutta. Niin sanottuun varmaan ehdokkaaseen tyytyminen peittää nuorten todelliset mielipiteet siitä, kuka heidän mielestään olisi paras presidentti ajamaan Suomen asioita. Nuoret, tutustukaa aktiivisesti ehdokkaisiin, jotta löydätte henkilön, joka ajaa teidän arvojenne mukaisia asioita!

 

Vaikka presidentin valtaoikeuksia on Suomessa viime vuosikymmenien aikana vähennetty, on silti presidentin rooli tärkeä yhteiskunnassamme. Presidentti pitää yllä, luo ja edistää ulkopoliittisia suhteita, jotka vaikuttavat Suomen tulevaisuuteen eli suomalaisten nuorten tulevaisuuteen.  Presidenttiä myös seurataan aktiivisesti, hänen ajatuksistaan ja teoistaan keskustellaan aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja kahvipöydissä. Presidentti on aina koko kansan presidentti ja hänen tulee avata keskustelua myös nuorille tärkeistä asioista. Siksi nuorten on tärkeää osallistua valintaan ja huolehtia nuorten teemojen esille tuomisesta

 

Kun keskustellaan nuorten äänestysaktiivisuudesta pitää myös antaa suuri vastuu koulujen yhteiskuntakasvatukselle. Nuoria pitäisi informoida ja kannustaa äänestämään heti kun he saavat siihen oikeuden, sekä etsimään kriittisesti tietoa eri puolueista ja ehdokkaista. Mikäli näin ei tehdä on vaarana, että nuoret voivat jäädä alttiiksi ulkopuolisille vaikuttimille ja eivätkä kykene itse muodostamaan omaa äänestys päätöstään. Mediallakin on vastuu, sillä mikäli nuoret eivät saa tarpeeksi tietoa tai se on erittäin yksipuolista voi heidän kuvansa politiikasta sekä päätöksenteosta vääristyä ja äänestäminen myös tulevaisuuden vaaleissa jäädä kokonaan pois.

 

Pohjois-Savon keskustanuoret kehottavat: nuoret, tutustukaa aktiivisesti ehdokkaisiin ja haastakaa heitä! Poliitikot yhdessä presidentin kanssa tekevät päätöksiä nuorten puolesta, mutta mikäli nuoret eivät käytä ääntään ei heidän asiansa myöskään kuulu!

 

Keskustanuorten Pohjois-Savon piiri ry


Palaa otsikoihin