Kannanotot

29.10.2016 10.15

Keski-Pohjanmaan Keskustanuoret:Tulevaisuus on käsissäsi- tunnista osaamisesi

Me keskustanuoret näemme, että tulevan vuoden kuntavaalit ovat muutosvaalit, monessakin mielessä, sillä kuntien perustehtävä muuttuu radikaalisti. Sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyminen valtaosin uusille maakunnille tulee korostamaan kotikuntien roolia koulutuspalveluiden, elinkeinopolitiikan ja hyvinvointia tukevien kulttuuri- sekä liikuntapalveluiden saralla. Erityisesti koulutus tulee olemaan uuden mallin mukaisten kotikuntien avaintehtävä, sillä kuntien talouksien suurin budjettiasia tulee jatkossa olemaan sivistyspalveluiden järjestäminen.

Kun kysyy itseltään, kuka tuntee ja tietää näiden palveluiden toimivuudesta ja epäkohdista, on vastaus selvä. Lapset sekä nuoret, opettajat, koulujen muu henkilökunta sekä tietysti kasvattajat kokevat koulun arjen päivittäin. He siis näkevät sen, minne tulevaisuuden kuntien veroeurojen päätyvät suurelta osin.

"Nuoria vaikuttajia tarvitaan kertomaan ukkoontuville valtuustoille, mikä kotikunnan koulutuksessa toimii, mikä mättää. Sinä voit vaikuttaa, sillä kokemuksesi kouluelämästä on varsin tuoretta. Näet asiat vielä käyttäjän roolista, et pelkästään yhtenä rivinä budjetin joukossa. Se, jos mikä on vahvuus."  Keski-Pohjanmaan keskustanuorten uusi puheenjohtaja Matilda Raiskila linjaa.

Vapaa-ajan palveluitakin tarvitaan; musiikkia, liikuntaa ja kulttuuria – kaikkea sopivasti. Sinulle on kertynyt varmasti käytännön näkemys siitä, millainen arvo lähiliikuntapaikalla on tai mikä asia vaatisi pikaista kunnostusta. Jos koet, että sinulla on tätä näkemystä – lähde ehdolle. Se päätös kannattaa ja kantaa kohti tulevaisuutta. 

Kotikuntasi keskustayhteisö tarjoaa sinulle keskustelufoorumin, jos ehdokkaaksi asettuminen tuntuu mielenkiintoiselta. Keskustanuoriin mahtuu monia ääniä, mutta jokainen niistä on yhtä arvokas. Me Keski-Pohjanmaan keskustanuoret kannustamme sinua, tule mukaan arvokkaan osaamisesi kanssa tiimipelaajien joukkoon!

Lisätiedot:
Matilda Raiskila 0442090216

Hannes Torppa 0403583759


Palaa otsikoihin